zvezda_cedevita

REGIONALNA LIGA

Povrede okovale crveno-bele

Iako Helios u dosadašnjih šest kola ABA lige nije zabeležio nijednu pobedu, i sa Zlatorogom se nalazi na začelju tabele, Crvenu zvezdu u nedelju od 18 sati čeka veoma težak meč. Pre svega što četa trenera Zmagoslava Sagadina ima imerativ prve pobede, zatim zbog činjenice da su Domžale nezgodan gostujuć teren, a najviše zbog podatka da crveno-beli i pred ovaj duel imaju probleme sa povredama.

Mile Ilić nije otputovao u Sloveniju. On je sanirao povredu butnog mišića, ali će sa ekipom početi da trenira sledeće sedmice. Posebna otežavajuća okolnost je da u ekipi nema ni Adama Morisona koji je iznenada dobio visoku temperaturu pa je po preporuci medicnske službe takođe ostao u Beogradu. Zbog udarca koji je dobio u butni mišić u trening meču sa ekipom Radnički FMP pod znakom pitanja je i Branko Lazić, a neizvestan je i nastup Petra Popovića koji je takođe na treningu dobio udarac u rebra što je stvorilo hematom.

Povezana vest:  Nenad Krstić blizu povratka u Partizan

Već duže vreme odsutan je i Bojan Radetić kome su poslednji snimci magnetnom rezonancom potvrdili prvobitnu dijagnozu da su mu pokidani prednji ukršteni ligamenti kolena, pa će posle Vuka Radivojevića i on morati na operaciju. Hirurška intervencija biće obavljena za desetak dana, pa mu predstoji duže odsustvo.

– I ove nedelje radili smo po unapred pripremljenom programu. Ponovo smo igrali prijateljsku trening utakmicu, ovog puta sa Radničkim FMP, a to će i ubuduće biti naša praksa jer želimo da kroz utakmice unapređujemo naše mlade igrače. Međutim, tu su objektivni problemi sa povredama i bolestima sa kojima se susrećemo. Neki zdravstveni problemi su lakši i pokušavamo da ih rešimo u hodu, a neki su teži. Sve to što nas opterećuje ipak daje dodatnu motivaciju ostalim igračima kod kojih je veoma izražen voljni momenat. Videćemo šta će biti, a u ovom trenutku ne bih se bavio prognozama i ne bih želeo da govorim o Heliosu, jer pre svega moramo da mislimo sa kojom ekipom i snagama ćemo mi raspolagati – konstatovao je Pešić.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Cibona slavila u Kragujevcu posle produžetka

Po povratku iz Slovenije, u ponedeljak 14. novembra od 19 sati Zvezda će u Laktašima biti gost Igokee:

– Nastavićemo sa realizacijom našeg plana bez obzira na sve. Jer, želja nam je da naši mladi igrači stiču iskustvo, a najbolji način za to su utakmice na gostovanjima. Takođe, u Republici Srpskoj imamo mnogo navijača, i kada nam je stigao predlog za gostovanje, sa zadovoljstvom smo ga prihvatili. Zaista se radujemo što ćemo biti gosti Igokee – zaključio je Pešić.ala“ i Radio Beograda 202.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio u finišu bolji od Dalasa