barack_obama_smile

NBA VESTI

Predsednik SAD u ponedeljak sa igračima Majami Hita

 

Američki predsednik Barak Obama primiće u ponedeljak, 28. januara u Beloj kući igrače Majami Hita, prošlogodišnjeg šampiona košarkaške NBA lige. Agencija Asošiejted Pres navodi da će svi igrači doći u odelima sa kravatama, ali i da će za svaki slučaj poneti patike, ako Obama odluči da odigra jednu basket utakmicu sa njima.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Radnički dobio gradski derbi protiv OKK Beograda

-Poneće patike za svaki slučaj – kaže trener Hita Erik Spolstra.

Igrači Majamija će doputovati u Vašington nakon što u nedelju uveče odigraju utakmicu u Bostonu, i u prestonici će ostati dva dana, pre utakmice sa Bruklinom u sredu. Tokom boravka u Vašingtonu igrači Hita će posetiti i američke vojnike ranjene u Avganistanu i Iraku, što je već postala tradicija kada je Majami domaćin, pošto uvek pred početak utakmice bude pozdravljen i predstavljen jedan od ranjenih vojnika.

Povezana vest:  Novi poraz Mege, propustila šansu u finišu

Kada su poslednji put bili u Beloj kući, nakon osvajanja titule 2006. godine, tadašnji predsednik Džordž Buš je pokušao sa loptom koju je dobio na poklon od tima da predribla jednog od igrača, ali se sve završilo neslavno, pošto lopta nije bila do kraja napumpana i pala je na zemlju. Više igrača Majamija, među kojima i najveće zvezde LeBron Džejms i Dvejn Vejd otvoreno su u kampanji podržali reizbor Baraka Obame za drugi mandat.

Povezana vest:  NBA VESTI, Vlasnik Dalas Maveriksa Mark Kuban: Majami je trenutno najbolja ekipa lige