Novak Djokovic bela majica

AO 2013

Đoković protiv Ferera za finale

 

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nalazi se na dva koraka od odbrane trofeja na Australijan openu, a danas u polufinalu turnira u Melburnu očekuje ga duel protiv „starog znanca“ Davida Ferera iz Španije.

Duel Đokovića i Ferera igra se od 9.30 sati po našem vremenu na Rod Lejver areni.

Đoković je prethodno u četvrtfinalu, posle četiri seta savladao Čeha Tomaša Berdiha, dok je Ferer bio bolji od zemljaka Nikolasa Almagra.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2015, Poznato šest četvrtfinalista Dejvis kupa

Srpski teniser postavljen je za prvog, a Ferer za četvrtog nosioca na turniru u Melburnu.

-Ferer je jedan od najcenjenijih igrača na svetu, zato što zaista nikada ne odustaje. Fizički je sjajno pripremljen i očekujem da odigram dugačak meč – kazao je Đoković.

Đoković i Ferer do sada su igrali 14 puta, a srpski teniser vodi sa 9:5 u pobedama. Interesantno je da su njih dvojica već dva puta „ukrštali koplja“ na gren slemu u Melburnu.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković i dalje ubedljivo prvi, Troicki 32.

Oba puta, 2008. i 2012. godine, Đoković je osvajao trofej u Melburnu, što na neki način, dovodi do zaključka da mu je pobeda nad Fererom garant trijumfa u Australiji.

-Moram prvo da kažem da je pravo čudo što sam uopšte prošao Almagra u četvrtfinalu, jer je igrao dobro i imao mnogo šansi za pobedu. Protiv Đokovića ću se boriti do kraja, za svaki poen, tako igram na svakom meču – poručio je Ferer.

Povezana vest:  WTA ČARLSTON, Venus Vilijams protiv Jelene Janković

Prošle godine Đoković je u četvrtfinalu savladao Ferera sa 6:4, 7:6 (7:4), 6:1, a 2008. je u istoj fazi takmičenja srpski teniser trijumfovao sa 6:0, 6:3, 7:5.