Besplatna škola košarke Marine Maljković otvorena je u Dečijem kulturnom centru Majdan na Senjaku, gde će devojčice osnovnoškolskog uzrasta moći da treniraju od narednog vikenda.

Kako se navodi u današnjem saopštenju, Pokret za žensku košarku Marina Maljković je tako otvorio školu na šestoj lokaciji u Beogradu, a ukupno sedmoj u Srbiji, na kojima će devojčice osnovnoškolskog uzrasta moći besplatno da treniraju košarku po programu selektorke ženske reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  REGIONALNA JADRANSKA LIGA, Rezultati 3. kola Jadranske lige i tabela

„Srce mi je puno svaki put kada dodjem na druženje sa mojim malim košarkašicama i kada vidim da broj novih članica rapidno raste. Broj se utrostručio u poslednja dva meseca, pa sada imamo upisanih više od 300 devojčica. Ponosna sam na ono što smo svi zajedno uradili i verujem da ćemo do kraja juna omogućiti besplatne treninge za makar još toliko devojčica. Naš osnovni cilj je da im stvorimo uslove u kojima će se razvijati i napredovati i u kojima će kroz igru i interesantne treninge zavoleti košarku“, rekla je Maljković.

Povezana vest:  Maljković: Ponosni smo što smo deo olimpijskog tima Srbije

Ona je zahvalila opštini Savski venac što je prepoznala vrednost projekta i dodala da je DKC Majdan izuzetno popularna lokacija, dostupna svima, u koju vrlo rado dolazi.

Program besplatnih škola se trenutno sprovodi u Beogradu u osnovnim školama Mihailo Petrović Alas i Kralj Petar prvi, kao i u centrima Vračar, Vizura sport, Milan Gale Muškatirović i Majdan, a u Požarevcu u gimnaziji.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Pobede Metalca i Mege u 13. kolu KLS

Besplatna škola košarke sprovodiće se u DKC Majdan subotom i nedeljom od 10 do 12 časova (od 10 do 11 sati devojčice od prvog do četvrtog razreda, a od 11 do 12 časova devojčice od petog do osmog razreda).

U narednom periodu u planu je otvaranje besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta u školi Milena Pavlović Barili, kao i na Voždovcu i na Zvezdari.