tezak_zreb

Vukoičić: Težak žreb, ali naše ambicije su velike
 
Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je danas da je njegova ekipa dobila teške protivnike na žrebu za Evrokup, ali da Beograđani imaju velike ambicije i u ovom takmičenju.
Na žrebu u Barseloni crveno-beli su danas za protivnike u grupi Evrokupa izvukli španski Kahasol, francuski Orlean i italijanski Dinamo Sasari.
-Kahasol dolazi iz Španije, a nepisano je pravilo da iz ove zemlje dolaze ubedljivo najozbiljniji timovi. Kada izbore igranje u evrokupovima obično su na istom nivou kao prethodne sezone ili su još bolji. Znajući trenera, čak i neke naše internacionalce koji igraju tamo Kahasol je svakako jedna od najkvalitetnijih ekipa sa visokim ambicijama – kazao je Vukoičić za sajt kluba.
U ekipi iz Sevilje trenutno nastupaju dva srpska internacionalca Milenko Tepić i Luka Bogdanović.
-Sasari je za mene prilična nepoznanica. Ali, imamo mesec dana da ih upoznamo i proučimo, vidimo u kakvoj su formi. Ipak, ono što se može reci da dolaze iz tradicionalno košarkaške zemlje i da su ekipa višeg rejtinga. Orlean kao i većina francuskih ekipa igra atletsku košarku. Mogu da budu neprijatni kada se uđe u njihov ritam, ali mogu i neprijatno da iznenade slabijim partijama što nije bio redak slučaj u evrokupovima – istakao je Vukoičić.
Strateg crveno-belih kazao je da će Zvezda u svakom meču, bez obzira na ime rivala, ići na pobedu. Ipak, on je istakao da ima još vremena do početka takmičenja u Evrokupu.
-Trenutno imamo prečeg posla nego da razmišljamo o rivalima u Evrokupu. Ima još dosta vremena do početka ovog takmičenja, ići ćemo od utakmice do utakmice, a svakog protivnika ćemo detaljno analizirati. U svakom slučaju imamo velike ambicije – dodao je Vukoičić.
Takmičenje u Evokupu počinje 7. novembra.
Povezana vest:  Hala sportova od danas nosi ime Ranka Žeravice