buffon_1

Bufon: Juventus je favorit za osvajanje skudeta
 
Golman Juventusa i italijanske reprezentacije Đanluiđi Bufon rekao je da će odati priznanje Napoliju ukoliko klub sa juga zemlje održi trenutnu formu i osvoji nacionalnu titulu ove sezone, preneli su italijanski mediji.
Dva tima nakon sedam odigranih kola vode na tabeli Serije A sa po 19 bodova i međusobno se sastaju iduće sedmice, a Bufon veruje da je „stara dama“ i dalje glavni favorit za drugi skudeto zaredom.
-Juventus je jak, a ako Napoli na kraju trijumfuje onda zaslužuje sve komplimente. Ipak smatram da smo mi izraziti favorite – rekao je Bufon u kampu reprezentacije Italije, koja se priprema za utakmicu protiv Jermenije u petak, u kvalifikacijama za prvenstvo sveta.
Kapiten crno-belih dodao je da međusobni duel 20. oktobra u Torinu neće mnogo toga rešiti u trci za titulu, bez obzira što Juventus još učestvuje u Ligi šampiona.
-Ta utakmica neće biti odlučujuća, još smo na početku sezone. Tačno je da Napoli nema obaveze u Ligi šampiona, za razliku od nas, ali mi smo i dalje favoriti za osvajanje skudeta – poručio je Bufon.
Branilac trofeja nacionalnog kupa, Napoli, poslednju titulu prvaka Italije osvojio je 1990. godine kada je njegove boje branio legendarni Dijego Maradona, koji je postigao 16 prvenstvenih golova, a ove sezone je u vrhu zahvaljujući pogocima Urugvajca Edinsona Kavanija.
Juventus je prošle sezone osvojio 28. skudeto, prvi posle devet godina, nakon što su mu oduzeti trofeji iz 2005. i 2006. godine zbog učešća u skandalu oko nameštanja utakmica.
Dva kluba su ove sezone jedini neporaženi u Seriji A sa 19 bodova i skorom od po šest pobeda i jednim remijem.
Povezana vest:  Zvezda se s golom zaostatka vraća iz Krasnodara