Novi trener košarkaškog kluba Budućnost iz Podgorice je grčki stručnjak Ilijas Zuros, rekao je danas predsednik kluba Dragan Bokan.

Zuros je na tom mestu zamenio Vlada Šćepanovića, koji je u nedelju neočekivano podneo ostavku. On je do sada vodio, izmedju ostalih, Olimpijakos, Peristeri, Aris, Panelinios, Žalgiris, Efes, a bio je i selektor Grčke i Gruzije.

-Jedino kvalitetno rešenje za Budućnost u ovom trenutku je angažovanje iskusnog trenera. Da pokušamo da spasimo sezonu u Evrokupu i da nastavimo sa dobrim partijama u ABA ligi – prenele su podgoričke Vijesti Bokanove reči.

Budućnost je do ovog vikenda bila neporažena, a onda je neočekivano izgubila od poslednjeg tima u ligi Karpoš Sokolija. Dan posle toga, Šćepanović je podneo ostavku.

Povezana vest:  Stabilno stanje otrovanih srpskih košarkašica

-Žao mi je što je Vlado otišao, njegova ostavka me je iznenadila. Bio sam ubedjen da smo njegovim dolaskom rešili pitanje trenera na duže staze i da bismo u narednom periodu igrali finale i borili se za najviši plasman u ABA ligi. Vlado je zaslužio našu podršku. Nije mi palo na pamet da nakon jednog poraza u ABA ligi menjam trenera – citirao je list Bokana.

Povezana vest:  Radonjić: Loša odbrana skoro svih 40 minuta