Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da je njegov tim večeras doživeo prvu kiks utakmicu u sezoni porazom od Šarlroa u Ligi šampiona, i kazao je da će se sada videti kakav je karakter njegovih košarkaša.

-Hvala vam što ste došli da izveštavate o ovoj utakmici, ali, da budem iskren, ne biste mnogo propustili ni da niste došli. Igrali smo slabo i došla je ta ‘kiks’ utakmica u sezoni, pošto smo dosadašnje poraze doživeli od ekipa koje su kvalitetnije od nas- rekao je Džikić novinarima posle meča.

Šarlroa je večeras pobedio sa 84:70 u petom kolu Lige šampiona i tako ostvario svoju prvu pobedu u tom takmičenju, a Partizanu naneo drugi poraz.

Povezana vest:  Marjanović četiri minuta na parketu, Harden 58 poena u porazu Hjustona

-Imali smo problema sa energijom u odbrani i sutra će se videti zašto. Rekao sam igračima da smo svi zajedno i kada se pobeđuje i kada se gubi. Ja ne pokazujem prstima ko je kriv. Nije vreme za to, novembar je. Nisam zadovoljan tim delom naše igre. Ostaje da se pronađu greške. Ne tražimo alibi ni u sudijama, ali nismo imali pod kontrolom stvari koje je trebalo da imamo i to je rezultiralo porazom. Ovo je prvi kiks u sezoni i sada ćemo da vidimo kakakv je karakter ove ekipe. Svima je bilo lepo posle 6:0 u Jadranskoj ligi, sada ćemo videti kako je kad se gubi – rekao je trener.

Povezana vest:  Dženkins: Nismo se predavali, verovali smo u uspeh

Džikić je kazao da ne bi bio zadovoljan „energijom, inicijativom i borbenošću“ čak i da je tim preokrenuo.

-Time sam bio mnogo zadovoljniji na nekim utakmicama koje smo gubili. Moramo da se pogledamo u ogledalo, moraju da se pogledaju u ogledalo i da shvate ko su i šta su i da vide šta mogu da doprinesu klubu i rezultatima kluba. Ne pada mi na pamet da ih nešto branim. Svašta sam im rekao nešto u svlačionici i oni su se složili, nego ‘ajde, da ne psujem na konferenciji za novinare – rekao je Džikić.

Trener Šarlroa Fulvio Bastijanini rekao je da se njegov tim držao plana i da je zato pobedio, kao i da mu je drago da je ekipa konačno pronašla hemiju u ekipi.

Povezana vest:  Radonjić: Olimpijakos u blagoj prednosti zbog iskustva

-Dobra utakmica za nas, pogotovo jer smo pre toga bili u lošoj seriji i nismo imali ratnički duh. Kolektivno smo dobro odigrali, a meni je važno da igramo tako. Našli smo konačno hemiju u timu i to će nam značiti za nastavak takmičenja. Partizan je sjajan tim, sa dobrim visokim igračima i jedini način da dobijemo bio je da igramo agresivno. Drago mi je što smo pobedili jedan tako veliki tim kao što je Partizan- rekao je Bastijanini.