Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je zadovoljan trudom koji su njegovi igrači uložili u meču protiv Strazbura i dodao da veruje da će ekipa biti sve bolja i bolja.

-Želeo bih da čestitam Strazburu na zasluženoj pobedi i mislim da smo ih svojom igrom naterali da ulože veliki napor da bi došli do nje. Mi smo najmladji tim u Evropi, naš najstariji igrač u rosteru ima 23 godine. Pokušavam da naučim igrače da daju sve od sebe protiv svake ekipe i da ih niko ne impesionira. Zaista sam zadovoljan trudom koji smo uložili i utakmicom koju smo odigrali – rekao je Milojević.

Košarkaši Mega Leksa izgubili su sinoć u gostima od Strazbura sa 68:59, u petom kolu Grupe D Lige šampiona.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede San Antonija i Majamija

-Nikada nisam zadovoljan porazom, ali mislim da smo pokazali veliki potencijal i da su neki naši igrači na dobrom putu da postanu odlični jednog dana. Verujem da će moj tim kroz ove evropske utakmice biti sve bolji i bolji – rekao je Milojević.

Milojević je naveo da je cilj Mege da se plasira u drugu fazu takmičenja.

-Ovo jeste naš čevrti poraz, ali smo u dva prethodna imali šuteve za pobedu. Svakako i dalje imamo šanse i ja tako učim svoje igrače da nikada ne odustaju. Cilj nam je da se plasiramo u drugu fazu i videćemo šta će dalje biti – rekao je trener Mege.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt u polufinalu plej ofa Zapada

Francuske novinare je zanimalo i da li će ova ekipa Mege ostati na okupu, a Milojević je naveo da je njemu ovo peta godina u klubu i da je politika takva da se svake godine promeni dosta igrača.

-Ali, ja sam posebno ponosan zato što su tri igrača otišla u NBA direktno iz Mege i da imamo šest igrača na NBA draftu. Mi smo interesantna ekipa mnogima i zato dolaze i strani talenti kod nas da bi pokušali da postanu veliki igrači. Vi u Francuskoj imate dosta dobrih klubova, a oni (Alfa Kaba i Kostja Mušidi) su odabrali da dodju u Srbiju, u Megu. Zbog toga samo posebno ponosan – rekao je Milojević.

Povezana vest:  Košarkašice Srbije za EP protiv Hrvatske i Bugarske

Najefikasniji u redovima Mega Leksa bio je upravo bivši igrač Strazbura Kostja Mušidi sa 13 poena.

-Svakako smo razočarani zato što smo izgubili utakmicu. Odigrali smo dobro prvo poluvreme, limitirali Strazbur na samo 27 poena. Nažalost, u drugom poluvremenu nismo igrali sa intenzitetom koji je potreban da bi se dobio ovakav meč. Kada se na kraju podvuče crta, timski rad je bio na dobrom nivou i na tome možemo da nastavimo da radimo i napredujemo – rekao je Mušidi.

Mega će u sledećem kolu dočekati Ostende 22. novembra.