FIBA_turska_2010_logoSP TURSKA 2010

Litvanci osvojili prvo mesto u grupi, Argentinci sigurni

 

Košarkaška reprezentacija Litvanije savladala je večeras u Izmiru selekciju Francuske sa 69:55 u četvrtom kolu Svetskog prvenstva i osigurala prvo mesto u Grupi D uoči osmine finala. Jonas Macijulis postigao je 19 poena za Litvaniju, a Linas Kleiza dodao je na to još 15 poena. Nikola Batum predvodio je Francusku sa 13 poena.

Povezana vest:  Majkl Džordan se verio!

Litvanci su zabeležili četvrtu pobedu, dok je Francuskoj ovo bio prvi poraz.

Selekcija Argentine je u Kajzeriju pobedila Jordan sa 88:79 u utakmici Grupe A u kojoj se takmiči i Srbija. „Gaučosi“ još ne znaju za poraz na turniru, a sutrašnja utakmica protiv Srbije direktno će odlučiti o pobedniku grupe. Najbolji u selekciji Argentine, kao u prethodne dve utakmice, bio je Luis Skola sa 30 poena.

Povezana vest:  Lijetvus Ritas izborio učešće u Evroligi

Maksimalan učinak zadržao je i domaćin prvenstva Turska, koja je u Ankari u Grupi C savladala Portoriko sa 79:77. Hidajet Turkoglu zabeležio je 16 poena, a Ersan Iljasova dodao je još 13 poena i 13

skokova.

U derbiju Grupe B u Istanbulu reprezentacija Slovenije pobedila je Brazil sa 80:77. Najefikasniji kod Slovenaca bio je Jaka Lakovič sa 20 poena, koliko je postigao i Brazilac Marselo Magaljaeš.

Povezana vest:  EVROLIGA, Vlada Jovanović: Strpljivo čekamo šansu u Madridu

Slovencima je to treća pobeda, dok je Brazil zabeležio drugi poraz na šampionatu.