Košarkaši Partizana pretrpeli su četvrti poraz u Ligi šampiona ove sezone, pošto su večeras u Beogradu posle produžetka izgubili od Sasarija sa 88:87 (23:19, 15:27, 22:17, 19:16, 8:9), u sedmom kolu Grupe E. Partizan je tako ostao na tri pobede, a Sasari je sada došao do svog trećeg trijumfa.

Partizan je predvodio Vil Hečer sa 23 poena. Branislav Ratkovica dodao je 13, a Stefan Birčević 10 poena, dok je Frenk Robinson završio je utakmicu sa sedam asistencija, pet skokova i dva poena. Najefikasniji u Sasariju bio je Džoš Karter sa 21 poenom poena, dok je Rok Stipčević dodao 13.

Partizan je vodio tokom većeg dela utakmice, ali je Sasari izjednačio u poslednjem minutu i imao šansu da pobedi, ali je meč otišao u produžetak, u kome su se gosti bolje snašli i na kraju trijumfovali.

Partizan je počeo nervozno utakmicu, a Sasari je nametnuo ritam i poveo sa 2:9, a u sedmom minutu i 11:20. Trener crno-belih je menjao igrače dok na terenu nije ostala petorka Kenan Karahodžić-Vanja Marinković-Miloš Koprivica-Adin Vrabac-Branislav Ratkovica, koja je zaustavila rivala i nametnula svoj tempo.

Povezana vest:  Španija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Crno-beli su od tada pa do pred kraj poluvremena nadigrali svog protivnika sa ukupno 33:10 u poenima i došli do svog najvećeg vodjstva od 14 poena prednosti, 44:30. Sasari je u tim trenucima promašivao i imao je problema da probije odbranu Partizana, ali je u poslednjem minutu sa dve brze trojke i jednim košem napravio seriju 8:0. Posle toga je Mihajlo Andrić uz zvuk sirene dao trojku, tako da je domaći tim na poluvreme otišao sa vodjstvom od 46:38.

Početak drugog poluvremena obeležile su serije oba tima, pošto je Partizan u nekoliko navrata u trećoj četvrtini imao dvocifrenu prednost, samo da bi Sasari odgovarao svojim serijama.

Partizan je ponovo stekao veliku prednost, kada je poveo 54:41, ali je Sasari posle toga odgovorio serijom 10:0 i prišao na 54:51 u 26. minutu. Crno-beli su nakon toga odgovorili svojom mini-serijom od 9:2 i ponovo stekli dvocifrenu prednost, 63:53, samo da bi gosti uzvratili sa 7:0, tako da je na kraju treće četvrtine bilo 63:60.

Povezana vest:  Zvezda napravila brejk trojkom Gudurića u poslednjoj sekundi, navijači divljali (FOTO)

Partizan je uspevao u poslednjoj četvrtini da čuva prednost, a najveću u tom delu igre iznosila je sedam poena, drugi put na 75:68, četiri minuta pre kraja. Sasari je, medjutim, uspeo da pridje na 75:72 dva i po minuta pre kraja meča.

Partizan je 67 sekundi pre kraja vodio 78:75, ali je Karter posle toga fauliran pri šutu za tri poena. On je dao dva bacanja, a u sledećem napadu je Hečer pogodio jedno od dva bacanja za prednost Partizana 79:77, 14 sekundi pre kraja. Crno-beli su branili poslednji napad, a Gabrijel Olaseni je 0,7 sekundi pre kraja dao koš, uz faul Ratkovice. Sudija je pregledao snimak i presudio da je koš regularan, ali je igrač promašio dodatno bacanje, tako da je meč otišao u produžetak.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Svetislav Pešić: Utakmica po mom ukusu!

Sasari je posle trojke Brajana Saketija poveo sa 83:82, što mu je bilo prvo vodjstvo još od prve četvrtine. Partizan je povratio vodjstvo na 84:82, ali je to vodjstvo moglo da bude i veće, pošto je u dodatnih pet minuta promašio ukupno četiri bacanja.

To je kaznio Karter trojkom 19 sekundi pre kraja za novo vodjstvo Sasarija, 87:85. Posle toga je Stipčević postigao jedan penal za vodjstvo gostiju četiri sekunde pre kraja. Partizan je ponovo imao šansu da izjednači, kada je Lejsi faulirao Hečera pri šutu za tri poena, ali je košarkaš domaćih promašio drugo bacanje, čime je Sasari došao do pobede.