lopta_u_kosuSP DO 17 GODINA

Srbija – Kina 71:74

 

U17 reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu Svetskog prvenstva u Hamburgu. Bolja od izabranika Nenada Trunića bila je Kina (74:71). Na Prvenstvu sledi slobodan dan, naredni rival našeg tima je Argentina, u ponedeljak od 14,30 časova.

Početak meča nije nagoveštavao rasplet koji se ipak desio. Posle vođstva Kineza 6:2, plavi su serijom 15:0 stigli do prve dvocifrene prednosti (17:6). Do kraja prvog perioda su igrali bez greške i činilo se da drže sve pod kontrlom.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio pobedom započeo odbranu titule

Ali, posle prvog malog odmora usledio je veliki pad u igri našeg tima. Kinezi su svaku grešku kažnjavali i do kraja prvog poluvremena sasvim se vratili u igru, da bismo u nastavku rivalu potpuno prepustili komandne palice.

Nisu odustajali naši momci, držali su se na korak od rivala, ali u penal završnici su se bolje snašli naši rivali. Nenad Miljenović je pokušao da u poslednjmi sekundama trojkom donese produžetak, ali šut je bio isuviše težak i mladi bek nije bio uspešan.

Povezana vest:  KSS kandidovao Tomaševića za predsednika FIBA Evropa

Nenad Trunić, selektor naše reprezentacije, posle utakmice je tačno znao šta nas je košatalo pobede:

-Otvorili smo na najbolji mogući način, baš kao što smo se dogovorili pred početak meča. Zahvaljujući čvrstoj odbrani i kontranapadima polovinom prvog perioda smo poveli sa 12 poena razlike. Međutim, od tog trenutka više nismo igrali agresivno. Nismo dobro rotirali na njihovu zonsku odbranu. Završnica je bila na jednu loptu, ali nismo dobro odigrali odbranu na najboljim igračima Kine, pre svih na Gou. Idemo dalje. Slobodan dan ćemo iskoristiti da se što bolje pripremimo za utakmicu protiv Argentine. Želimo da ispunimo naš cilj, a to je plasman u četvrtfinale.

Povezana vest:  NBA VESTI, Entoni prešao 20.000 poena, Nedović ni na klupi

Srbija – Kina 71:74 (24:15, 12:21, 15:18, 20:20)

Srbija: Cvetković 6, Radičević 7, Radonjić, Danbugić, Čvorović, Mitrović 1, Miljenović 22, Krstić, Janković, Milošević 11, Bezbracia 12, Ćirović 12.

Kina: Bi 1, Lu, Vang 6, Gu 25, Ma, P. Vang, Zai 16, Vei, Zu 14, Ksu 3, Jan 5, Z. Vang 4.