milan_macvan_hemofarm_zvezdaSeniori nastavljaju pripreme za SP

 

Seniorska reprezentacija Srbije nastavila je pripreme za Svetsko prvenstvo u Turskoj (28. avgust – 12. septembar). Devetorici igrača koji su jednom dneveno trenirali tokom prošle sedmice, priključili su se Novica Veličković, Milenko Tepić, Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Bjelica, Marko Kešelj, Milan Mačvan i Aleksandar Rašić. U Sport eko je došao i kapiten Nenad Krstić iako on zbog dogovora FIBA i NBA ne može da počne sa treninzima pre 25. jula.

Povezana vest:  Radonjić: Na Olimpiju bez Jovića

Iz opravdanih razloga, na okupljanju nije bilo Bobana Marjanovića, Koste Perovića i Duška Savanovića koji zbog potpisivanja ugovora sa novim klubovima trenutno nisu u Srbiji, pa će se reprezentaciji naknadno priključiti. Izostao je i Uroš Tripković koji se oporavlja od operacije stopala. Od pozvanih se bez objašnjenja nije pojavio samo Darko Miličić.

Reprezentativci će do 10. jula trenirati u Beogradu, put u Folgariju na bazične pripreme zakazan je za 11. juli. Kojih 16 igrača će krenuti put Italije, selektor Ivković će odlučiti u petak, za kada je zakazan otvoreni trening reprezentacije.

Povezana vest:  Teodosić do daljeg neizvestan za EP

Podsećamo, od 28. juna u pogonu su bila devetorica reprezentativaca, Miroslav Raduljica, Zoran Erceg, Ivan Radenović, Ivan Paunić, Bojan Popović, Mladen Jeremić, Dragan Milosavljević, Luka Bogdanović i Duško Savanović.