Košarkaši Partizana pobedili su danas u Beogradu barski Mornar sa 90:85 (18:22, 21:22, 32:21, 19:20), u 14. kolu Jadranske lige i tako zadržali drugo mesto na tabeli.

Najefikasniji u pobendičkom timu bio je Vilijam Hečer sa 17 poena, dok je Stefan Birčević završio utakmicu sa 16 poena i osam skokova. Vanja Marinković dodao je 14, a Branislav Ratkovica 13 poena.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana u majicama s likom ubijenog vođe navijača

Najefikasniji u Mornaru bio je Kameron Tejtum sa 20 poena.

Partizanu je ovo 11 pobeda, a Mornaru 10. poraz.

Utakmica se održala pred oko 4.500 gledalaca u ranom terminu. Partizan je igrao bez kapitena Novice Veličkovića, koji je bio u protokolu, ali nije ulazio u igru.

Ekipe su igrale ujednačeno, ali je Mornar krajem prve četvrtine poveo i vodio je do pred kraj treće. Gosti su lako probijali odbranu domaćih i predvođeni Tejtumom i Oktavijusom Elisom.

Povezana vest:  Vujošević: Pobeda ima veći značaj od rezultatskog

Partizan je krajem treće četvrtine zaigrao čvršće u napadu i bolje u odbrani, a počeo je i da pogađa, tako da je u poslednjem minutu treće četvrtine ponovo poveo, 66:65, a u četvrtoj je poveo i 71:65. Crno-beli su tako kompletirali seriju od 11:0.

Mornar je u poslednjoj deonici jedanput prišao na dva i jednom na tri poena razlike, ali je Partizan bio siguran i sačuvao je vođstvo.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pau Gasol u Čikagu

Partizan je prvi put ove sezone igrao u gostujućoj garnituri dresova, odnosno u crnima, zato što je Mornar doputovao u belima. Klubovi u Jadranskoj ligi od ove sezone mogu da biraju u kojoj garnituri će igrati utakmice kod kuće.