amare_stoudemireNBA VESTI

Stoudamajer iz Feniksa u Nju Jork Niksima

 

Nakon višesatnih pregovora uprava NBA kluba Nju Jork Niksa dogovorila je petogodišnju saradnju vrednu oko 100 miliona dolara sa Amareom Stoudamajerom, sada već bivšim krilnim košarkašem Feniksa.

Tu informaciju potvrdio je Stoudamajerov agent u razgovoru za Jahu sport, a ugovor ne može službeno biti potpisan do četvrtka, kada će uprava NBA lige i službeno odrediti visinu salary capa.

Stoudamajer je tako postao prvi od zvučnih slobodnih igrača NBA lige u letnjem periodu koji je izabrao novu sredinu, a u Nju Jorku se nadaju da će uspeti da ekipi priključe još jednu veliku zvezdu, LeBrona Džejmesa, Dvejna Vejda ili Krisa Boša, sa kojima su pregovarali prošle nedelje.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Rezultati današnjih utakmica košarkaškog EP u Litvaniji

-Osećam se sjajno, poput pionira koji pokazuje svoju sposobnost vođe. Osećam se potpuno prijatno, potpuno samouvereno da će moje sposobnosti vođe odvesti tim do nečeg sjajnog u nadolazećoj sezoni. Niksi su se opet vratili – kazao je 27-godišnji Stoudamajer ispred Medison Skver Gardena, noseći plavu kapu Nju Jork Niksa.

Komentarisao je i sjajni 208 centimetara visoki eksplozivni košarkaš i potencijalni dolazak “Kralja Džejmsa” u Nikse.

Povezana vest:  Zvezda: Navijači izvinite, bilo je falsifikovanih karata

-Igrati sa LeBronom bilo bi sjajno. Ali opet, nisam siguran kakvi su njegovi planovi i čemu naginje. Ako naginje ka Nju Jorku, onda bi to bilo sjajno za nas.

Stoudamajera su kao devetog pika prve runde drafta 2002. godine izabrali Sansi i svih osam sezona svoje karijere dosad proveo je u Feniksu. Ukupno je na proseku od 21,4 koša, 8.9 skokova i 1.4 blokade u regularnom delu sezone.

Povezana vest:  EUROLIGA, 6. KOLO, Prodaja karata za Partizan-Žalgiris

Dolaskom u Nju Jork Stoudamajer se ponovo ujedinio sa Majkeom DAntonijem, trenerom sa kojim je sarađivao u Feniksu između 2003. i 2008. godine. Pod njim je u svakoj sezoni ostvarivao prosek od najmanje 20 koševa po utakmici.