gana_fudbal_logoFudbaleri Gane toplo dočekani na povratku u domovinu

 

Hiljade navijača reprezentacije Gane okupilo se na aerodromu Kotoka u Akri kako bi pozdravilo povratak svojih ljubimaca nakon Svetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Navijači su se počeli okupljati već šest sati pre termina sletanja reprezentacije Gane, a kada je napokon njihov avion sleteo sa dva sata zakašnjenja oko 23.30 započelo je gromoglasno zujanje vuvuzela, kao i mahanje ganskim zastavama.

Povezana vest:  Navijači Napolija podržali Kulibalija posle rasističkih uvreda

-Osvetlali ste obraz Gane i celog afričkog kontinenta – poručio je fudbalerima Gane i stručnom štabu Ni Norti Dua, zamenik ganskog ministra sporta.

Podsećamo, Gana je u Južnoj Africi dogurala do četvrtfinala, čime je izjednačila najveći rezultat neke afričke ekipe u istoriji Mundijala, Kamerun je stigao do četvrtfinala 1990., a Senegal 2002.).

Imale su “crne zvezde” neverovatnu priliku i za plasman u polufinale, ali je Asamoa Gijan u poslednjoj minuti produžetaka četvrtfinalnog dvoboja sa Urugvajem kod rezultata 1-1 propustio da realizuje jedanaesterac. Kasnije je Urugvaj slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca 4-2.

Povezana vest:  PRIPREME PARTIZANA U SLOVENIJI, Radno od starta

-Dali smo sve od sebe za Ganu i Afriku, ali sreća nije bila na našoj strani. Nisam prorok, ali želim reći da ćemo se kvalifikovati za SP 2014. godine. Bićemo tada ozbiljni konkurenti u borbi za titulu – poručio je kapiten ganske reprezentacije Stefan Apia.