Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi košarkaši ostvarili veliku pobedu večeras protiv Real Madrida i da će se ekipa truditi da nastavi sa dobrim rezultatima u Evroligi ove sezone.

-Za nas je svaka pobeda Evroligi velika, izuzetna. Veoma sam zadovoljan što smo još jednom dobro igrali. Kada se dobije Real, naravno da se navijačka strast diže do maksimuma, što je i normalno. Ali, mi koji smo na poslu moramo da računamo drugačije, trezveno – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je ostvarila veliku pobedu u 14. kolu Evrolige, pošto je u Beogradu bila bolja od Real Madrida sa 82:70. To je šesti trijumf u 14 utakmica crveno-belih u Evroligi. Radonjić je naveo da je zadovoljan igrom svoje ekipe, za koju je rekao da je bila pametna, koncentrisana, odgovorna i bez mnogo grešaka.

Povezana vest:  Radonjić: Zadovoljan sam igrom i formom

-Ovo su bolji protivnici od nas, to je iskreno i istinito. Nema laži i prevara, dizanja i spuštanja, pravimo velike rezultate i ove sezone, za sada. Trudićemo se da bude još, a tek ćemo videti dokle će to da nas dovede. Ovo su neverovatna opterećenja. Pokazali smo da svima možemo da budemo ravnopravni, iako ćemo negde da gubimo, a negde da dobijamo – kazao je trener crveno-belih.

Radonjić je pohvalio ambijent u hali „Aleksandar Nikolić“ i naveo da će se o njemu „još dugo“ pričati. On nije želeo mnogo da govori o ekipi CSKA, narednom protivniku u Evroligi, s obzirom na to da će crveno-beli pre toga igrati protiv Cedevite u Jadranskoj ligi.

Povezana vest:  Uhapšen bivši košarkaš Bulatović

-CSKA je favorit, još veći nego Real, ali prvo Cedevita pa onda sve ostalo. Igramo velike utakmice. Treba da uživamo u svemu tome, a turdićemo se da sve obradujemo što je više moguće – kazao je trener Zvezde.

Radonjić je rekao da je zadovoljan igrama i rezultatima u Evroligi ove sezone.

-Ovo je sigurno veliki rezultat, pobede koje smo ostvarili i igre koje smo pružili. Vidite kakva se iznenadjenja dešavaju, a mi smo tu stabilni sa tendencijom da pravimo uspehe. Žao mi je što nismo bili kompletni protiv Žalgirisa, siguran sam da bismo dobili – rekao je Radonjić.

Radonjić je upitan za format Evrolige u sledećoj sezoni, na šta je odgovorio: „Šta će biti sledeće sezone? Prvo da preživimo ovu“.

Povezana vest:  Raduljica konačno stigao u Partizan

Trener je ponovio da se klub trudi da nadje novog igrača koji će moći da pomogne ekipi i da mora da postoji oprez iako ekipa igra dobro, s obzirom na ritam utakmica.

-Nismo baš u prilici da možemo da pričamo o nekim pojačanjima. Nadam se da će to da se desi i verujem da ćemo da dobijemo nešto od tog igrača. Treba biti svestan da ovi momci dobro igraju, a moramo da budemo oprezni jer nam u ovakvom ritmu ne zna šta može da se desi i ne smemo da ulazimo u prevelike rizike. Zbog toga je potrebno da dodje neko da nam pomogne – rekao je Radonjić.

Zvezda će u sledećem kolu Evrolige dočekati ekipu CSKA iz Moskve, sledećeg četvrtka u Areni.