Košarkaš Mega Leksa Rade Zagorac rekao je danas da bi njegova ekipa pobedom u predstojećem meču protiv FMP-a napravila korak u pravom smeru pred nastavak takmičenja u Jadranskoj ligi.

-FMP je uvek motivisan kada igra protiv nas… Međusobno se jako dobro poznajemo iz mlađih reprezentativnih selekcija i radi se o velikom broju talentovanih i kvalitetnih igrača na čelu sa Filipom Čovićem. Smatram da bismo pobedom napravili korak u pravom smeru u nastavku šampionata – rekao je Zagorac za sajt kluba.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Boško Đokić preuzeo Metalac

Košarkaši Mega Leksa sutra od 17.00 dočekuju ekipu FMP-a u 15. kolu Jadranske lige.

Mega je u petak proslavila 18 godina postojanja, pa će ulaz utakmicu biti besplatan.

-Pozivam publiku da nas podrži u velikom broju i da zajedno pobedom obeležimo punoletstvo našeg kluba – dodao je Zagorac.

Trener Mege Dejan Milojević za taj meč, zbog povrede ruke, neće moći da računa na Marka Tejića, kao ni na Nikolu Rebića i Ognjena Čarapića. U tim se vraća Kostja Mušidi koji je sa Nemačkom završio juniorsko Evropsko prvenstvo, a poslednje pojačanje Mege Aleksandar Marelja će, takođe, biti spreman.

Povezana vest:  Radnički FMP i Metalac u finalu Liga kupa Srbije

-U nedelju nas očekuje protivnik koji, kao i mi, ima mladu, poletnu ekipu sa puno talentovanih igrača a koji je, nažalost u istoj poziciji da se bori za opstanak u ABA ligi. Ovo će biti veoma važan meč za obe ekipe, ali verujem u svoj tim i da ćemo sutra doći do pobede – rekao je Milojević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Čikago bolji od Klivlenda

Mega Leks i FMP su odigrali jedan meč ove sezone, u 2. kolu ABA lige kada je u Železniku slavio FMP sa 98:84. Pred meč u nedelju, obe ekipe imaju skor od četiri pobede i 10 poraza.

PHOTO:  Ivica Veselinov za Mega Leks