Trener Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je zadovoljan pobedom i igrom svojih košarkaša u današnjem trijumfu nad FMP-om.

-Porazi koje smo imali u poslednje vreme su jako loše uticali na samopouzdanje i to se videlo na kraju. Ničim izazvano izgubljene lopte, mnogo promašenih slobodnih bacanja i zicera. FMP je došao u situaciju da ima šut za pobedu. Medjutim, pobedili smo, bili dovoljno hrabri. Verujem da će ova pobeda biti dobar podstrek i zamajac našoj ekipi – rekao je Milojević posle utakmice.

Mega je kao domaćin u Sremskoj Mitrovici savladala FMP sa 76:62 i tako u 15. kolu zabeležila petu pobedu u Jadranskoj ligi, čime je ostavila FMP na dnu tabele.

Milojević je kazao da je njegov tim igrao veoma kvalitetno 30-ak minuta, posebno u odbrani i da je uspeo da zaustavi najboljeg igrača FMP-a Filipa Čovića.

Povezana vest:  EVROLIGA, Kleo oduševljen atmosferom u Pioniru

-Igramo bolje u poslednje dve utakmice i nadam se da će nivo odbrane biti na ovom nivou, a manje grešaka. Mladi smo, imamo oscilacije, ali moramo to da smanjimo. Čak 20 izgubljenih lopti je previse – kazao je Milojević.

Plejmejker Mege Jovan Novak rekao je ; da njegovom timu nedostaje samopouzdanje i da je teško igrati kada ekipa ima mnogo poraza.

-Jako loše smo počeli meč, imali osam izgubljenih lopti. Kasnije je to izgledalo mnogo bolje, odlepili smo se na plus 17 i opet na kraju, iz nekog grča, dozvolili FMP-u da se vrati i meč uvede na jednu loptu. Bitno je da smo pobedili, okrećemo se sledećem kolu – rekao je Novak.

Povezana vest:  Nike novi sponzor KK Crvena zvezda

Trener FMP-a Branko Maksimović rekao je da je utakmica bila lepa za gledanje, uz mnogo lepih poteza i preokreta, ali i stresna za trenere.

-Došao sam relativno skoro i u hodu rešavamo neke stvari. Ne cenimo loptu dovoljno, mogućnost da pravimo faul kada nismo u bonusu. To su detalji koji su odlučili. Sugerišemo sa klupe, tražimo faul, a ne napravimo ga i primimo devet poena. Mislim da smo meč izgubili u prvom poluvremenu u kome smo bili mnogo bolji, ali nas je koštao loš procenat sa linije slobodnih bacanja – rekao je Maksimović.

On je naveo da je misija kluba iz Železnika da izbori da i sledeće sezone igra u regionalnom takmičenju.

Povezana vest:  Lučić prešao u Bajern

Igrač FMP-a Dejan Davidovac kazao je da mu je žao zbog propuštene šanse njegove ekipe.

-Solidno smo počeli, bili u egalu i držali se do kraja prvog poluvremena. Ali, u tom periodu smo dozvolili mnogo ofanzivnih skokova i promašili mnogo penala, tako da smo na pauzu otišli sa pet poena prednosti. U nastavku smo imali loša rešenja u napadu, izgubljene lopte, što je rival kaznio laganim poenima i odlepio se. Stigli smo ga, imali šansu za totalni preokret. Žao mi je što to nismo uspeli, ali se nadam da ćemo to uraditi u mečevima koji slede – kazao je Davidovac.