Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da mu nije teško da iz godine u godinu ponavlja istu priču na proslavama pošto su rezultati ekipe svake godine sve bolji.

-Drago mi je da smo i ovogodišnji deo ove sezone obavili zaista fenomenalno – bez poraza na Jadranu i uz odlične igre u Evroligi. Svake godine ponavljam istu priču kao pokvarena ploča, ali mi to nije problem jer su rezultati iz godine u godinu sve bolji – rekao je Mitrović novinarima na novogodišnjem koktelu crveno-belih u beogradskom hotelu Kraun Plaza.

Crvena zvezda je u 2016. godini odbranila titulu regionalnog i državnog šampiona, a igrala je i četvrtfinale Evrolige.

Povezana vest:  Šarlot Hornetsi i dalje bez pobede nad Dalasom

-Ova godina je za mene bila bolja od prethodne, jer sam se prošle godine povredio. Ove godine sam se vratio u ekipu s kojom sam osvojio dva trofeja i imao priliku da igram u Top 8 Evrolige – dodao je on.

Mitrović je rekao da su crveno-beli stvorili dobar sistem, koji prema njegovoj oceni donosi rezultate.

-Iz godine u godinu postoji sumnja da će se teško ponoviti rezultati iz prethodne godine… Mi ćutimo, radimo u tišni u sistemu koji smo napravili i u kome je mnogo lakše raditi. Ko god da dodje lako se uklopi, prihvati uslove igranja u sistemu i plod takvog sistema su ovakvi rezultati – rekao je kapiten crveno-belih.

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE NA ZLATIBORU, Zvezda bolja od OKK Beograda

Njegov saigrač Nemanja Dangubić rekao je da nije mnogo razmišljao o rezultatima u 2016. godini, ali da je zadovoljan ostvarenim.

-Mnogo uspeha smo ostvarili, mnogo pobeda i zadovoljni smo šta smo uradili. Nisam mnogo razmišljao o tome jer je sezona u toku, a mi imamo još jednu utakmicu u ovoj godini. Idemo u dobrom pravcu i trebalo bi da nastavimo da radimo i verujemo u sebe – rekao je Dangubić.

Zvezda će godinu završti utakmicom protiv prvaka Evrope CSKA iz Moskve u četvratk od 19 sati u Beogradskoj areni.

-Nema bolje utakmice za kraj godine. Očekuje nas najteži mogući zadatak u ovom trenutku, ali to je lepa prilika da godinu završimo na lep način. Nema potrebe da trošim reči na CSKA. Moramo da pružimo maksimum u svim segemntima igre i da se nadamo pobedi – rekao je Dangubić.

Povezana vest:  Maljkovićeva novi trener Liona

On je rekao da će biti veoma teško čuvati Miloša Teodosića u predstojećoj utakmici, ali da kvalitet CSKA nije samo u kapitenu košrakaške reprezentacije Srbije.

-Taj igrač se ne čuva. CSKA nije samo on, već i ostali igrači. Oni su kvalitetan tim. Jačina CSKA nije samo Teo ili (Nando) De Kolo, tu su svi ostali. Mi ćemo morati da pružimo maksimum kako bismo ih zaustavili – naveo je Dangubić.