Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da ima mnogo problema sa povredama igrača, ali da se nada da će ekipa smanjiti oscilacije u igri i pobediti Juventus kako bi zadržala šanse za plasman u drugu fazu Lige šampiona.

-Očekuje nas težak meč u Litvaniji. Imamo mnogo problema sa povredama na koje se nadovezala i visoka temperatura (Stefana) Glogovca. U kakvom god sastavu da se suprotstavimo, moramo da damo sve od sebe i smanjimo oscilacije u igri. Znamo kvalitete Juventusa, bili smo blizu preokreta u Mitrovici. Ako nam se ukaže šansa za pobedu, nadam se da ćemo je iskoristiti i produžiti nadu za plasman u narednu fazu Lige šampiona – rekao je Milojević, navodi se na sajtu Mege.

Povezana vest:  FAJNAL 4 ABA LIGA, Repeša i Rimac: Veliki uspeh hrvatske košarke

Košarkaši Mege u utorak od 18.30 igraju u litvanskom gradu Utena protiv Juventusa, utakmicu 10. kola Lige šampiona. U timu iz Sremske Mitrovice neće biti Marko Tejić i Đorđe Simeunović zbog povreda, dok Stefan Glogovac zbog visoke temperature nije otputovao.

Posle 10 kola u Grupi D Mega ima tri pobede i sedam poraza, a Juventus šest pobeda i četiri poraza. U prvoj ovosezonskoj utakmici sa Juventusom u četvrtom kolu, litvanska ekipa je pobedila u Sremskoj Mitrovici sa 79:77.

Povezana vest:  Radonjić: Takmičarski protiv Efesa

Košarkaš Mege Jan Novak rekao je da se nada da će ekipa revanširati za poraz iz prvog dela takmičenja i pobedom početi 2017. godinu.

-Situacija sa povredama nam dodatno otežava posao. Ipak, želimo da se revanširamo za tesan poraz u Sremskoj Mitrovici kada smo imali i šut za pobedu. Ne smemo da dozvolimo velike padove u igri kakve smo imali u prethodnom meču protiv Budućnosti. Nadam se da ćemo uspeti da pružimo kvalitetnu partiju, da 2017. godinu počnemo pobedom i nastavkom borbe za plasman u drugu fazu takmičenja – naveo je Novak.

Povezana vest:  Srbija danas sa Španijom za treće mesto