dusan_ivkovic_treningSamardžić Marković: Nedopustivo dugovanje plata Ivkoviću

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković je danas izjavila da je nedopustivo dugovanje plata selektoru košarkaške reprezentacije Dušanu Ivkoviću i da će zahtevati da se „ta sramna situacija“ reši.

-Kao ministarka omladine i sporta, oduvek sam smatrala da oni koji našem narodu donose radost i istovremeno grade dobar imidž Srbije u svetu, treba da budu adekvatno nagrađeni. Upravo iz tog razloga zalagala sam se da se nastavi program nacionalnih priznanja za sportiste i u tome sam uspela – navodi se u pisanoj izjavi Samardžić-Marković.

Povezana vest:  Treća pobeda FMP-a u Jadranskoj ligi

Ona je dodala da nije želela da se upliće u rad sportskih saveza, te ni Košarkaškog saveza, pošto je smatrala da sportske saveze treba da vode sportisti.

-Nedopustivo je da Košarkaški savez duguje devet plata selektoru Ivkoviću, a da je pritom samo u ovoj godini na račun KSS ministarstvo uplatilo više od 70 miliona dinara i to prema planu koji je sam KSS dostavio. Isplaćeni su i redovni programi, kampovi za mlade i nagrade za osvojeno srebro na prologodišnjem Evropskom prvenstvu – rekla je ministarka.

Povezana vest:  Savović: Zvezda ima velike domete

Prema njenim rečima, Ivković je, kao drugi otac, košarkašima „vratio veru u uspeh naše košarke“.

-Postavljam otvoreno ptanje: odakle bilo kome pravo da se na ovaj način poigrava našim selektorom, košarkašima i u krajnjoj liniji ministarstvom? Tokom nedelje želim da se sretnem sa selektorom i kapitenom reprezentacije i da im prenesem svoju podršku i zahvalnost za sve što čine za našu državu i narod – rekla je Samardžić-Marković.

Povezana vest:  Nastavlja se Košarkaška lige Srbije, Derbi u Valjevu

Ona je ukazala da su „ovakve situacije sramne“ i da zahteva da se u najkraćem roku reše.

-Naši košarkaši i selektor treba da dobiju sve što im pripada. To su apsolutno zaslužili i zaradili – rekla je ministarka omladine i sporta.