Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je „mnogo emocija“ posle večerašnje pobede nad Fenerbahčeom u Evroligi i ponovio da niko u klubu ne sme da se zanese serijom dobrih rezultata.

-Puno je emocija. Treba da nastavimo da razmišljamo po istom principu, da se spremamo za sledeću utakmicu. Zna se šta su prioriteti i kako ćemo dalje. Uspeli smo da pariramo Fenerbahčeu i pobeda je došla kao nagrada – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je ostvarila četvrtu uzastopnu pobedu, a ukupno devetu u 17. kolu Evrolige, pošto je sa 75:73 u Beogradu bila bolja od Fenerbahčea. Trener crveno-belih je naveo da navijači imaju pravo da traže više, ali ne i ostali u i oko kluba.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Klipersa i Dalasa u gostima, Šarlot dobio kod kuće

-Sasvim je prirodno da navijači razmišljaju pozitivno i da se pobedama podiže želja. Ali, ne i za ostale. Ostali treba da realnije sagledavaju – rekao je on.

Radonjić je naveo da je utakmica protiv Fenerbahčea bila zahtevna svih 40 minuta.

-Treba da budemo zadovoljni jer smo igrali veoma pametno, ne samo na kraju, nego svih 40 minuta. Fenerbahče je u jednom trenutku stekao prednost od četiri poena, što je u ovakvim utakmicama dovoljno, ali smo uspeli da udjemo u neizvesnu završnicu, realizujemo napad, odbranili poslednji i pobedili – kazao je Radonjić.

Radonjić je rekao da je Fenerbahče tim sa najboljim trenerom u Evropi, sa istim timom kao prethodnih sezona i da je medju klubovima koji su glavni favoriti za trofej u Evroligi. On ponovo nije želeo da ističe pojedince, već je rekao da je Zvezda igrala timski dobro.

Povezana vest:  Učesnici nagradnog konkursa „TEREN JE TAMO GDE SI TI“ mogu da osvoje put na Evropsko prvenstvo u košarci u Sloveniji

-Tim je bio dobar, svako je imao dobru i bitnu ulogu, neko je igrao slabije, neko bolje. Tim dobro funkcioniše i srećan sam zbog toga. Ne zanima me ako neki igrač igra slabije, to ne znači da nije dovoljno bitan za tim – rekao je trener Zvezde.

Na konstataciju da mu je utakmica protiv Fenerbahčea bila 276. na klupi Zvezde, Radonjić je rekao „uh“, a kada mu je skrenuta pažnja da mu nedostaju dve pobede do ukupno 200, kazao je „biće“. Zvezda će u sledećem kolu Evrolige gostovati Makabiju u Tel Avivu, u četvrtak od 20.05.

Povezana vest:  Maljković: Želimo pomak u odnosu na prošlu sezonu