Košarkaši San Antonija pobedili su noćas na svom terenu Filadelfiju sa 102:86 i omogućili svom treneru Gregu Popoviću da izjednači rekord NBA lige po broju pobeda sa jednom franšizom, 1.127.

Popović je izjednačio rekord Džerija Slouna iz Jute, a San Antonio je ostvario 12. uzastopnu pobedu na domaćem terenu protiv Filadelfije, a ukupno 11. vezanu u međusobnim duelima. Sedmorica igrača Spursa postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Kavaj Leonard sa 19 poena, osam skokova i pet asistencija.

Devejn Demon dodao je 13 poena i 10 skokova, a po 12 poena postigli su Davis Bertans, Deni Grin, Peti Mils i Dejvid Li. U timu nije bilo Lamarkusa Oldridža i Paua Gasola zbog povreda.

Povezana vest:  Košarkašice Srbije protiv Turske, Litvanije i Albanije za EP

Ersan Iljasova bio je najefikasniji u Filadelfiji sa 25 poena i 10 skokova, a Dario Šarić postigao je 14 poena. Takođe i Filadelfija je igrala bez nekolicine igrača, meč su zbog povreda propustili Džoel Embid, Nerlens Noel i Robert Kovington.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Los Anđeles Kliperse sa 133:120 i ostvarili petu uzastopnu pobedu. Stefen Kari bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 26 poena i 10 asistencija, dok je dobru partiju prikazao i Kevin Durent sa 26 poena, osam skokova i 10 asistencija.

Voriorsi su tako pobedili 11. put u poslednjih 12 utakmica.

U ekipi iz Los Anđelesa, koja je pretrpela deveti vezani poraz od Golden Stejta, najefikasniji je bio Blejk Grifin sa 31 poenom i osam skokova.

Povezana vest:  Igokea pobedila Mornar

Klipersi su izgubili sa 13 poena razlike, za razliku od prošlonedeljenog duela kada ih je Golden Stejt kao domaćin pobedio sa 46 razlike.

Atlanta je pobedila Hjuston sa 113:108. Hokse je do pobede predvodio Tim Hardavej mlađi sa 33 poena, a dobru partiju prikazao je i Dvajt Hauard sa 24 poena i 23 skoka. To je bila njegova prva utakmica u Hjustonu otkako je prešao u Atlantu ove sezone. On je poslednje tri sezone igrao za Hjuston.

Najbolji u ekipi Hjustona, koja je u poslednju četvrtinu ušla sa 13 poena prednosti, bio je Džejms Harden sa 41 poenom, osam asistencija i osam skokova.

Povezana vest:  Serena Vilijams objavila da je trudna

Vašington je pobedio Los Anđeles Lejkerse sa 116:108 i ostvario šestu uzastopnu pobedu. Vizardse su do pobede predvodili Džon Vol sa 33 poena i 11 asistencija i Bredli Bil sa 23 poena.

To je prvi put da je Vašington nanizao šest pobeda, još od 2014. godine, kada mu je to pošlo za rukom od 8. do 19. decembra.

U ekipi Lejkersa Džordan Klarkson bio je najefikasniji sa 20 poena, Danđelo Rasel postigao je 17 poena uz 11 skokova, a 17 poena dodao je i Luol Deng.

Lejkersi su izgubili deveti put u poslednjih 11 utakmica.