Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas u Skoplju Karpoš Sokole sa 98:61 (23:24, 26:13, 21:12, 28:12), u 23. kolu Jadranske lige, i tako zadržali prednost na vrhu tabele.

Karpoš je dobro počeo utakmicu i u prvoj četvrtini je stekao dvocifrenu prednost, 18:8, zahvaljujući dobrom šutu za tri poena. Zvezda se brzo približila, a onda i izjednačila, da bi na prvi mali odmor otišla sa poenom zaostatka, 24:23.

Povezana vest:  Srbija posle drame pobedila Izrael za polufinale EP

Zvezda je u drugoj četvrtini preokrenula rezultat i na poluvreme otišla s dvocifrenom prednošću, 49:37. Beogradski tim do kraja nije ispuštao prednost, već je samo povećavao i na kraju je ostvario ubedljiv trijumf. Šampion lige šutirao je za dva poena pomalo neverovatnih 82 odsto, odnosno, promašio je samo sedam šuteva od 38 koliko ih je uputio.

Povezana vest:  Dženkins: Sve mi se sviđa u Zvezdi

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je kapiten Luka Mitrović sa 15 postignutih poena, dok je Ognjen Kuzmić dao 14, a Marko Simonović 13. Marko Gudurić završio je meč sa 10 poena, sedam asistencija i pet skokova. Milko Bjelica propustio je meč zbog povrede.

Najefikasniji u Karpošu bio je Dragan Labović sa 20 poena. Zvezda sada ima učinak od 22 pobede i jednog poraza, dok je Karpoš ostao na učinku od devet trijumfa.

Povezana vest:  "Afterparti" i "Rekvijem za gospodju J" premijerno na Festu