Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da je uvek posebna stvar osvojiti Kup Radivoja Koraća, iako je u odnosu na druga, vrednost tog takmičenja umanjena.

„Kup je posebno takmičenje, potpuno specifično po broju i ritmu utakmica u tri-četiri dana i po nokaut sistemu. S jedne strane je osvajanje trofeja uvek posebno, a s druge strane ovo takmicenje je nažalost potpuno devalvirano u odnosu na neka druga. Znamo da će Niš biti dobar domaćin, nadamo se da će ovo biti lepo okupljanje najboljih srpskih klubova“, rekao je Džikić za klupski sajt.

Povezana vest:  NBA, I Steve Francis nadomak kineskoj košarkaškoj ligi

Košarkaši Partizana igraju u petak od 19.30 u niškoj dvorani Čair protiv OKK Dunav iz Starih Banovaca, u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

Turnir počinje danas utakmicom FMP-a i Spartaka od 17 časova, dok u drugom četvrtfinalu od 19.30 igraju Crvena zvezda i Vršac. U petak, od 17 časova igraju Mega Leks i Dinamik, a posle toga počinje duel Partizana i Dunava. Polufinalne utakmice na programu su u subotu od 17 i 21 čas, a finale se igra u nedelju od 21 čas.

Povezana vest:  Marjanović ubacio 34 poena u pobedi Ostina