Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Tomašević rekao je danas da je Kup Radivoja Koraća prilika za mlade igrače da se istaknu.

-Kup je prilika da vidimo šta je to s čim raspolaže srpska košarka. Pre svega, uvek se nadamo da će se pojaviti neko novo ime, neki igrač koji će u narednim godinama biti stub košarkaške reprezentacije – rekao je Tomašević novinarima u Pireus banci u Nišu.

Tomašević je naveo da je Kup veoma značajan, kako za srpsku košarku, tako i za sam grad Niš, u kome se održava završni turnir.

-Iako kratko traje, to je takmičenje koje jako znači košarkašima. I sam sam bio u prilici da igram Kup, doduše ne pod nazivom Radivoja Koraća, već Kup Jugoslavije i Srbije i Crne Gore. Znam koliko sam bio radostan kada sam ga osvojio prvi put. Verujem da se momci koji se ove godine bore za pehar isto tako osećaju – dodao je Tomašević.

On je pohvalno govorio o Nišu, za koji je rekao da je „divan grad“.

-Nisam više siguran da li više uživamo u utakmicama ili posle utakmica. Jedno veliko hvala svima u organizaciji koji su se potrudili oko svega i što se trude da Kup bude ovakav kakav jeste. Siguran sam da je Kup Radivoja Koraća najbolje organizovan u celoj Evropi. Za grad Niš ovo je prilika da pokaže koliko je dobar domaćin, jer je pažnja cele nacije usmerena ka ovom takmičenju – rekao je generalni sekretar KSS-a.

On je najavio i da će pojedine utakmice reprezentacije biti odigrane u Nišu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede San Antonija, Klivlenda i Minesote

-Nadam se da ćemo na Evropskom prvenstvu za žene 2019. godine, za koje se nadam da ćemo dobiti organizaciju, jednu grupu organizovati u Nišu. Potrudićemo se i da, kada muška reprezentacija bude igrala kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine, bar jednu utakmicu odigramo u Nišu – rekao je Tomašević.