Srpski korašarkaš i igrač Denvera Nikola Jokić je u noći izmedju subote i nedelje takmičenje u veštinama na Ol-star vikendu završio u polufinalu, porazom od Kristapsa Porzingisa koji je kasnije trijumfovao. Jokić je u prvom krugu pobedio Entonija Dejvisa iz Nju Orleansa, dok je Porzingis bio bolji od košarkaša Sakramenta Demarkusa Kazinsa.

Porzingis je u finalu tog takmičenja pobedio Gordona Hejvorda. Letonac i Hejvord su bili izjednačeni sve do samog kraja, do šutiranja trojki, a onda je Porzingis pogodio prvu trojku i na kraju slavio.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde izgubili od CSKA u Areni

U takmičenju u šutiranju troji iznenadjenje se dogodilo na samom startu, pošto je ispao prošlogodišnji pobednik Klej Tompson. U finalu su se sastali Kemba Voker, Kajri Irving i Erik Gordon, a pobedio je košarkaš Hjustona.

Voker je imao slabo veče, postigao je samo 17 poena i odmah je ispao, dok su Irving i Gordon pitanje pobednika rešili u baražu. Gordon je postigao 21, a Irving 18 poena. Košarkaš Indijane Glen Robinson je bio najbolji u zakucavanjima. On je u finalu savladao Derika Džonsa mladjeg.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dabl-dabl Vučevića u porazu Orlanda

U prvom krugu eliminisani su centar Los Andjeles klipersa Deandre Džordan i igrač Orlanda i prošlogodišnji finalista Aron Gordon. Ol-star vikend završava se večeras utakmicom izmedju Istoka i Zapada.