Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu turski Galatasaraj sa 77:58 (20:17, 28:12, 16:13, 13:16) u 23. kolu Evrolige.

Crveno-beli su prekinuli niz od dva uzastopna poraza i upisali svoju 13. pobedu u Evroligi. Izabranici Dejana Radonjića su šesti na tabeli.

Turska ekipa sada ima skor od sedam pobeda i 16 poraza i trenutno se nalazi na poslednjem mestu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Branko Lazić sa 17 poena, Ognjen Kuzmić je ubacio poen manje, dok je Marko Simonović postigao 12 poena.

Povezana vest:  Djoković: Španija se ne sme potceniti

U redovima Galatasaraja najbolji je bio srpski košarkaš Vladimir Micov sa 11 postignutih poena.

Zvezda je dobro počela važnu utakmicu u borbi za plasman u osam najboljih timova Evrolige, u kojoj je vodila od početka i na kraju lako zabeležila pobedu.

Crveno-beli su imali blagu prednost na početku, najviše zahvaljujući raspoloženom Branku Laziću, koji je u prvoj četvrtini pogodio tri trojke iz tri pokušaja. Domaći igrači su prvu deonicu završili sa tri poena prednosti (20:17), a potom su u drugoj igrali još bolje, pre svega zbog odlične igre u odbrani.

Povezana vest:  Zvezda zadržala maksimalni učinak, pao i Mornar

Galatasaraj je u drugoj četvrtini rano ušao u problem sa ličnim greškama, što je Zvezda najbolje moguće iskoristila i postepeno povećavala prednost.

Svi su bili raspoloženi, a posebno Marko Simonović, Čarls Dženkins i Ognjen Kuzmić, koji su lako iz dobrih odbrana rešavali situacije u napadu, pa je Zvezda na poluvreme otišla sa 19 poena prednosti (48:29).

Treća deonica je prošla uz mnogo grešaka košarkaša oba kluba, a Kuzmić je u tom delu igre dobrom igrom i u odbrani i u napadu održavao prednost Zvezde.

Povezana vest:  Partizanu sad drama protiv Zvezde, odlučuje majstorica

Zvezda je krajem treće četvrtine stekla 26 poena prednosti (62:36), posle pete trojke Lazića i potom polaganja Jovića, što je bila nedostižna razlika za Galatasaraj.

Galatasaraj u poslednjoj četvrtini jedino uspeo da smanji zaostatak na 19 poena razlike, kolikom razlikom je i završena utakmica.

Utakmica je igrana pred punom dvoranom „Aleksandar Nikolić“, a pre, tokom i posle susreta nije bilo incidenata.

Zvezda u narednom kolu dočekuje Bamberg, dok Galatasaraj na svom terenu igra protiv Real Madrida.