Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je utvrdjeno da su pojedini igrači, članovi stručnog štaba i osoblja tokom završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu oboleli od salmonele, teškog crvenog oboljenja izazvanog trovanjem hranom.

Partizan je na svom sajtu naveo da su stigli zvanični rezultati analize i da je konstatovano da se radi o salmoneli.

-Usled trovanja, KK Partizan je pretrpeo i još trpi ogromnu štetu, jer je u značajnim utakmicama nastupao bez pomoći važnih igrača i prvog trenera, a izgledno je da će u oslabljenom sastavu nastupati još izvesno vreme. Takodje, na ličnoj osnovi, ogromnu štetu su pretrpeli i svi pojedinci koji su bili otrovani: treneri Aleksandar Džikić i Nenad Čanak, košarkaši Vilijam Hečer, Vanja Marinković, Slobodan Jovanović, Nikola Tanasković, Miloš Koprivica, Mihajlo Andrić i Uroš Luković, kao i sportski direktor Dragan Todorić – navodi se u saoštenju.

Košarkaši koji su bili hospitalizovani, pušteni su iz bolnice na oporavak i kućno lečenje, koje će potrajati u zavisnosti od reakcija na terapiju.

Povezana vest:  CSKA i dalje bez poraza

-U narednom periodu će se utvrdjivati kako je do trovanja hranom došlo. KK Partizan se javno uzdržava od davanja bilo kakvih paušalnih procena na temu uzroka trovanja igrača i članova stručnog štaba crno-belih, sve dok se nedvosmisleno ne utvrde sve činjenice vezane za ovaj slučaj. Takodje, beskrajno ; zahvaljujemo navijačima koji su u veoma teškoj situaciji pružili fantastičnu podršku svom klubu, još jednom pokazujući da su najbolji na svetu – piše u saopštenju.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, FAJNAL 4, Jovanović: Platili smo donekle danak neiskustvu