Trener Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je da misli da će fudbaler Zlatan Ibrahimović i sledeće sezone igrati za taj klub. Ibrahimović je letos kao slobodan igrač iz Pari Sen Žermena prešao u Junajted, s kojim je potpisao jednogodišji ugovor, uz opciju produženja saradnje na još jednu sezonu.

Švedski fudbaler je postigao 26 golova u 38 utakmica ove sezone, uključujući i dva u jučerašnjoj pobedi protiv Sautemtpona od 3:2, u finalu Liga kupa.

-Nikada ne molim igrača da igra za moj tim, ali svi želimo i verujemo da će (Ibrahimović) ostati još jednu sezonu. Nikada ne molim igrača da potpiše ugovor. Ali, ako je potrebno, navijači mogu da odu do njegove kuće i ostanu tamo tokom cele noći – rekao je Morinjo, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Povezana vest:  MOZZART ZLATNA LIGA, Vodovod nastavio pobedonosnu seriju

Ibrahimović je juče osvojio 32. trofej u karijeri. On je na Vembliju postigao golove u 19. minutu iz slobodnog udarca i pobedonosni u 87. minutu. Gol za Junajted postigao je i Džes Lingard u 38. minutu, dok je dvostruki strelac u Sautemptonu bio Manolo Gabijadini, u 45. i 48. minutu. On je postigao gol i u 11. minutu, ali je poništen zbog ofsajda.

Povezana vest:  Murinjo pred novim izazovima

Morinjo je saradjivao sa Ibrahimovićem i u Interu.

-Zlatan je dobio utakmicu pošto je bio izvanredan. Kada je otišao u Barselonu (iz Intera 2009) bio sam veoma tužan. Znam kakav je potencijal. Samo smešan igrač dolazi u Englesku ako nije uveren da tu može da igra. Ko o tome bolje zna? Ni ja, ni vi. Kada je odlučio da dodje ovde, znao je da je spreman. To nije moja zasluga, već njegova – naveo je Morinjo.

Povezana vest:  Ristovski: Imamo zamenu za Nikolića!

Ibrahimović je rekao da je u svakom klubu osvojio trofej.

-Ovo mi je 32. trofej. To sam predvideo. Nastavljam. Uživam u Engleskoj. Što si stariji, više ceniš trofej. Zbog ovoga sam došao, da pobedjujem a to i radim – rekao je tridesetpetogodišnji Ibrahimović.