Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da ga posle duela sa Olimpijom brine to što ima mnogo povredjenih košarkaša i da još ne zna kada će se popraviti situacija.

-Nije dobro kada vidimo onoliki broj igrača pored terena. Ali, svakog dana ćemo gledati šta može da se očekuje. Novi duel je već za dva dana, imaćemo dva treninga i šta može da se desi, koliko može da se popravi situacija i utiče na kvalitet igre – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je u Beogradu pobedila Olimpiju sa 88:67, u utakmici 24. kola Jadranske lige. Radonjić je odmarao Stefana Jovića i Marka Gudurića, a Nemanja Dangubić nije igrao zbog povrede.

Povezana vest:  Radetić prekomandovan u Radnički FMP

Gudurić je u svlačionici pred utakmicu „stavljen na spisak povredjenih“ igrača i detaljni pregledi će pokazati o kakvoj se povredi radi.

-Povreda je zahtevala da ne bude u timu. Nezahvalno je reći šta i kako dalje, a da budem precizan. Navikli ste da budem precizan, pa mora ovako. Sutra je trening i videćemo šta će da bude. Nije ništa strašno, strašno je da je stalno nešto. On će sigurno biti dobro za nekoliko dana, ali govorim o nečem drugom – kazao je Radonjić.

Jović, po Radonjićevim rečima, ne trenira sa ekipom i tek će se videti da li će i kada biti spreman da igra.

Povezana vest:  Juniori Crvene zvezde na završnom turniru Evrolige

Radonjić je kazao da je njegova ekipa protiv Olimpije od početka radila ono što je potrebno da pobedi.

-Mislim da smo od samog početka radili šta je bilo potrebno da bi ovaj duel mogao da ide u našu korist, a da sprovodimo u delo planove koje smo imali – kazao je on.

Zvezda će u sledećoj utakmici igrati u četvrtak kod kuće protiv Bamberga u Evroligi, gde će nastaviti borbu za plasman u četvrtfinale.

-Bamberg je pokazao da može da igra na visokom nivou, kod kuće i u gostima. Radi se o veoma kvalitetnom protivniku koji ima lepu igru. Bilo bi lepo očekivati da možemo, ali videćemo – rekao je trener Radonjić

Povezana vest:  Kesar: Tim mora da se navikne da igra dan za danom

Košarkaš crveno-belih Petar Rakićević, koji je bio najefikasniji u svom timu sa 14 poena, rekao je da je Zvezda zasluženo pobedila.

-Krenuli smo maksimalno, što se videlo po rezultatu i to smo samo održavali do kraja utakmice. Najbitnije je da smo zabeležili još jednu pobedu, da se oporavimo i spremimo za narednu utakmicu – rekao je Rakićević.

Utakmica izmedju Zvezde i Bamberga igraće se u četvrtak od 19.00 u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“, u 24. kolu Evrolige.