mihovil_nakicNakić: Košarka se promenila

 

Sportski direktor Cibone Mihovil Nakić ocenio je da se košarka mnogo promenila od vremena kada je on igrao i da je skoro nemoguće porediti sadašnje stanje u zemljama bivše Jugoslavije i situaciju iz perioda u kome su sve one bile u jednoj državi.

-Nekada smo mi u u Hrvatskoj nekako bili upućeniji na sastave timova iz Srbije, pa smo recimo znali i sve igrače Borca iz Čačka, sada to nije tako. Zato i nije isti rivalitet između Cibone i Partizana, na primer. U naše vreme bio je izraženiji – kazao je Nakić novinarima koji u Zagrebu prate završni turnir Jadranske lige.

Povezana vest:  KUP KORAĆA 2013, FINALE, Policija: Izgrede započeli navijači Partizana

-Zakonosti košarke su se, takođe, mnogo promenile. Nekada su klubovi mogli da zadrže igrače i po sedam ili osam godina, sada oni mnogo rano idu u inostranstvo“, dodao je nekadašnji košarkaš Cibone, koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio titulu olimpijskog prvaka 1980. godine.

Nakić je ocenio i da košarka u Hrvatskoj nema tretman kakav je imala, ali da je za to delom i sama kriva.

Povezana vest:  Kari i Rendl najbolji u aprilu u NBA ligi

-Na popularnost košarke u svim zemljama mnogo utiču i rezultati reprezentacije, a mi se njima ne možemo pohvaliti u poslednje vreme. Zato u Hrvatskoj košarka nije popularna koliko bi trebalo da bude – ocenio je Nakić, koji je zato oduševljen plasmanom Partizana među četiri najbolja tima Evrolige.

-To je fentastičan uspeh, posebno kada se u obzir uzmu uslovi u kojima radi Partizan, uslovima koji su mnogo teži od onih u kojima su bogatije evropske ekipe. A Partizan opet uspeva da beleži dobre rezultate i afirmiše mlade igrače. To je fenomenalno – istakao je Nakić.

Povezana vest:  Čelnici Budućnosti napali košarkaše Zvezde