Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Laktašima od Igokee sa 64:70 (17:28, 17:16, 16:9, 14:17), u utakmici poslednjeg 26. kola ligaškog dela Jadranske lige.

Partizan sada ima 19 pobeda i sedam poraza i doveo je u pitanje osvajanje trećeg mesta pred plej-of. Drugoplasirana Cedevita ima skor od 19 pobeda i šest poraza i večeras igra protiv FMP-a, dok četvrtoplasirana Budućnost, koja ima 18 pobeda i sedam poraza, igra u ponedeljak u Beogradu protiv prvoplasirane Crvene zvezde.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Branislav Ratkovica sa 14 poena, dok je Vilijam Hečer postigao dva poena manje i oni su jedini igrači u beogradskom timu sa dvocifrenim brojem poena. Novica Veličković dodao je devet poena uz devet skokova i tri asistencije, Frenk Robinson postigao je osam, a Uroš Luković sedam poena i 10 skokova.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Prva pobeda Superfunda u KLS

U ekipi Igokee najefikasniji je bio Vuk Radivojević sa 20 poena i pet skokova.

Igokea je bila bolja u prvom poluvremenu, vodila je uglavnom dvocifrenom razlikom (25:15, 33:17) i koristila greške crno-belih. Partizan je u završnici druge četvrtine smanjio zaostatak na četiri razlike, ali je Cedevita prvi deo igre ipak uspela da završi sa 44:34.

Povezana vest:  Džikić: Ispunjen deo ciljeva, sviđa mi se što je ekipa na ivici

Partizan je bolje igrao u trećoj deonici, uspeo je da se primakne, a zatim i da izjednači na 50:50 poenima Branislava Ratkovice. Igokea je u trećoj četvrtini postigla devet poena, ali je tu deonicu završila vođstvom od tri razlike.

Igokea je u četvrtoj četvrtini koristila loš šut Partizana, ali je i dobro šutirala kad god bi se crno-beli primakli. Prvo je Miroslav Pašajlić pogodio „trojku“ i odveo Igokeu na 61:53, a četiri minuta pre kraja „trojku“ je pogodio i Vuk Radivojević sa 64:55.

Povezana vest:  Još jedan poraz Zvezde

Partizan je pokušavao šutem sa distance ali bezuspešno, a sa druge strane važnu „trojku“ ubacio je Danilo Šibalić za vođstvo Igokee od 67:60, minut i po pre kraja, čime je i obezbedio pobedu svom timu.

Igokea je sezonu u regionalnom takmičenju završila sa 13 pobeda i 13 poraza.
PHOTO: Igokea/Igor Vuruna