U najboljoj petorci regularnog dela Jadranske lige nalaze se trojica košarkaša Crvene zvezde i po jedan iz Partizana i Cedevite, saopšteno je danas na sajtu regionalnog takmičenja. Utakmicama 26. kola sinoć je završen ligaški deo takmičenja u Jadranskoj ligi, a komisija tog takmičenja, treneri klubova i navijači izabrali su najbolju petorku.

Najviše glasova dobio je košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović, 13 odsto, a zatim njegovi saigrači Marko Simonović 10,5 odsto i Čarls Dženkins 9,35 odsto. U najboljoj petorci su i Miro Bilan iz Cedevite sa 8,4 odsto glasova i kapiten Partizana Novica Veličković sa 7,28 odsto.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Cedevita srušila Žalgiris posle dva produžetka

Njih prate Ognjen Kuzmić iz Zvezde (5,38), Stefan Birčević iz Partizana (4,33), Vilijam Hečer iz Partizana (4,09) i košarkaši Cedevite Rajan Boutrajt (3,79) i Luka Babić (3,37). Prilikom izbora glasovi trenera računali su se 60 odsto, navijača 30, a komisije Jadranske lige 10 odsto.

Jović je prosečno po utakmici u Jadranskoj ligi postizao 7,2 poena, imao je 6,1 asistenciju, 2,8 skoka i 1,1 ukradenu loptu. Sezonu je završio kao peti najbolji asistent lige i postavio je rekord po broju asistencija u jednoj utakmici, 16 protiv Cedevite u Beogradu.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Lovernj: Medalja za porodicu i za porodicu u Partizanu

Dženkins je postizao 9,2 poena, imao je 2,7 asistencije, 1,7 skoka i 1,3 ukradene lopte po utakmici, uz šut za tri poena od 50 odsto. Simonović je najbolji strelac Zvezde sa 10,4 poena po utakmici i imao je prosečno 2,1 skok.

Veličković je imao prosek od 11,3 poena, 5,2 skoka i 1,3 asistencije, treneri i navijači su ga izabrali zbog njegove borbenosti sa obe strane terena, a njegov borbeni duh je postao simbol Partizana, piše na sajtu lige.

Povezana vest:  ŠENŽEN, 26. LETNJA UNIVERZIJADA, Srbija protiv Nemačke u četvrtfinalu

Bilan je godinama član najbolje petorke Jadranske lige. On je prošle sezone bio MVP regularnog dela. Ove sezone imao je sedmi najveći indeks korisnosti, 16,42 poen po utakmici i sedmi je najbolji skakač sa sedam skokova po utakmici.