Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas pozvao je danas navijače crveno-belih da podrže ekipu u meču protiv Budućnosti kako bi napravila još jedan korak ka ispunjenju glavnog cilja, a to je osvajanje Jadranske lige.

Zvezda je sinoć pobedila Armani u Milanu u Evroligi, a već u nedelju je očekuju nova uzbudjenja – prvi meč polufinala plej-ofa Jadranske lige protiv Budućnosti.

-Želim na početku da se još jednom osvrnem na jučerašnju utakmicu i zahvalim našim navijačima na ogromnoj podršci u. Bili su nam bukvalno vetar u ledja, velika podrška tokom svih 40 minuta, osetio sam se kao da igramo u Beogradu, a ne u Milanu – rekao je Čović.

Povezana vest:  Predsednik Kipra osudio napad na turski klub i navijače



Predsednik Zvezde je naveo da je ta utakmica u Milanu već prošlost.

-Ostvarili smo ove sezone mnogo velikih pobeda u Evroligi, nalazimo se u dobroj poziciji da ostvarimo plasman u plej-of, što bi bio ogroman uspeh… Ali, ponovo moram da nas vratim u našu realnost. Da bismo i sledeće sezone punili Arenu, igrali protiv najjačih timova Evrope i bili deo te elite i Evrolige, mi moramo da ispunimo glavni cilj koji smo zacrtali na početku sezone – a to je osvajanje ABA lige – dodao je on.

Povezana vest:  Još jedan poraz Zvezde

Čović je naveo da crveno-beli imaju sistem i kvalitet, ali da im je potrebna i podrška navijača kako bi došli do tog cilja.

-Zato apelujem na sve kojima je crveno-bela boja u srcu, da budu sada tu, kada nam je najvažnije. Ja retko koristim termin ‘moramo’, ali u nedelju zaista MORAMO da ispunimo dvoranu i pružimo podršku momcima na parketu – rekao je Čović.

Povezana vest:  Luka Pavićević podneo ostavku na mesto selektora Crne Gore

-Utakmica koja nam se bliži poprima dozu ‘mističnosti’ jer se dešavaju neke ‘zagonetne’ stvari. Sve to neće biti važno niti uticati na dešavanja na terenu, ako budemo imali punu dvoranu i prepoznatljiv huk sa tribina. Zato, očekujem gromoglasnu podršku u izuzetno teškoj utakmici koja nas čeka u nedelju i da budemo kao jedan – rekao je Čović.

Prva utakmica polufinala plej-ofa Jadranske lige izmedju Zvezde i Budućnosti igra se u nedelju od 19.00 u dvorani „Aleksandar Nikolić“.