Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Jadranske lige, pošto su večeras u Železniku pobedili Budućnost sa 82:59 (21:15, 14:14, 32:22, 15:8) u trećoj, odlučujućoj utakmici polufinalne serije.

Zvezda je u prvom meču pobedila sa 82:67, a potom je Budućnost u Podgorici slavila sa 63:57 i izjednačila na 1:1.

Crveno-beli će za odbranu titile i za plasman u Evroligu igrati protiv Cedevite, koja je bila bolja od Partizana, takođe, posle tri meča. Prvi meč finala je na programu 10. aprila, a igra se na tri pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu večeras je bio Čarls Dženkins sa 17 poena, Marko Simonović je dodao 14, a Ognjen Kuzmić poen manje uz 10 skokova. U redovima Budućnosti najbolji su bili Boris Savović i Džej Ar Rejnolds sa po 16 poena.

Povezana vest:  Mega pobedila FMP u Sremskoj Mitrovici

Budućnost je na početku meča povela sa 8:5, ali su crveno-beli nakon toga serijom 13:0 preokrenuli rezultat i stigli do dvocifrene prednosti (18:8). Posle više od pet minuta bez poena, Rejnolds je pogodio trojku i prekinuo seriju Zvezde.

Na prvi odmor se otišlo sa šest poena prednosti za Zvezdu, ali je Budućnost serijom od 8:0 na kraju prve i početkom druge deonice stigla do izjednačenja (21:21).

Gudurić je trojkom zaustavio seriju Budućnosti, nakon čega su izabranici Dejana Radonjića čuvali prednost koja je na kraju prvih 20 minuta iznosila šest poena (35:29).

Povezana vest:  Poraz Denvera u Portlandu posle četiri produžetka

Zvezda je na početku treće četvrtine vrlo brzo vratila maksimalnih 10 poena prednosti, a potom je tu prednost samo uvećavala.

Crveno-belima je „pomogao“ i Boris Savović koji je zaradio tehničku grešku. Sa šest vezanih poena Simonovića Zvezda je otišla na 16 poena prednosti.

Rejnolds je posle nešto više od tri minuta igre u trećoj četvrtini pogodio trojku, odnosno prve poene Budućnosti u toj četvrtini, ali Amerikanac nije imao podršku saigrača. Dženkins i Simonović su nakon toga bili precizni za tri poena za velikih plus 20 za Zvezdu (53:33).

Povezana vest:  Ulaznice za Zvezda - Fenerbahče u prodaji od srede

Zvezda je u jednom momentu imala i 23 poena prednosti, a u poslednju deonicu je ušla sa plus 16.

Crveno-beli su u poslednjoj četvrtini kontrolisali rezultat i nisu dozvolili Budućnosti da se primakne i vrati u meč.

Atmosfera u dvorani u Železniku bila je izuzetno napeta, ali nereda nije bilo. Podrška s tribina bila je izuzetno glasna, kao na evroligaškim mečevima.

Navijači Zvezde su u trećoj četvrtini jednom prilikom drmali koš kada je Rejnolds izvodio slobodno bacanje, ali se nakon upozorenja spikera to više nije ponavljalo.