bosko_djokic_kosarkaEP DO 20 GODINA

Orlići izgubili od Hrvata

 

Hrvatska – Srbija 76:75

 

Mlada muška reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Zadru. Posle velike borbe, u penal završnici naši momci su koplja položili pred domaćinom – 76:75.

Izabranici Boška Đokića veći deo meča su bili bolji rival. Posle neizvesne borbe, tri minuta pre odlaska na poslednji mali odmor stigli smo do osam poena prednosti (49:41). Ali, kako smo do isteka 30. minuta ubacili još samo jedan poena, a primili osam i Hrvati su se sasvim vratili u igru.

Povezana vest:  NBA VESTI, Odom od naredne sezone u Klipersima

U tim trenucima je Dejan Musli bio taj koji je čuvao prednost Srbije, da bi Branislav Đekić minut pre kraja trojkom povećao na 73:67, a deset sekudni pre kraja smo imali tri poena viška I(75:72).

Potom je bio dosuđen sumnjiv faul nad Butorcem, i to pri šutu za tri poena. Butorac je prva dva bacanja ubacio, treće promašio, a najviši u skoku je bio Delaš koji je poentirao za, ispostavilo se, končanih 76:75. Jer, za preostale četiri sekunde nismo uspeli da se izvučemo – Anđušić je promašio trojku.

Povezana vest:  NBA VESTI, Rezultati, subota 16. januar:

Boško Đokić, selektor naše reprezentacije posle poraza je istakao: „Već treću utakmicu zaredom gubimo u poslednjim sekundama. U pitanju su dečje bolesti koje predugo traju. Odlučujući trenutak nije bio skok u napadu Delaša koji nisam ni video, nego pas Nedovića ka Musliju, na tri razlike za nas. Nama taj koš uopšte nije bio potreban, samo je trebalo da prođe vreme. To je bila odlučujuća greška. Eto, to su stvari koje nam se dešavaju.“

Povezana vest:  Radonjić: Situacija je prilično teška

Hrvatska – Srbija 76:75 (15:17, 15:10, 19:23, 27:25)

Hrvatska: Radošević 14, Bilinovac, Delaš 16, Batur 11, Butorac 8, Došen, Prostran 7, Ramljak 7, Planinić 4, Rikić, Zubčić 9.

Srbija: Milutinović 9, Obrenović, Riznić, Subotić 2, Nedović 12, Mitrović 16 (4 sk, 5 as), Arnautović, Majstorović, Đekić 10 (5 sk), Anđušić, Jaramaz 9, Musli 17 (7 sk)