Košarkaši Partizana pobedili su danas u Beogradu FMP sa 82:71 (22:27, 21:17, 19:15, 20:12), u šestom kolu Super lige i tako došli do svoje pete pobede u takmičenju.

Oba tima imala su po četiri pobede pre takmičenja, tako da je FMP sada pao na treće mesto.

Ekipe su igrale prilično ravnopravno u prvom poluvremenu, kada su se smenjivale u vođstvu, a gosti su na poluvreme otišli sa pola koša prednosti, 43:44.

Povezana vest:  Tomašević: Srpska košarka ima jak uticaj u FIBA

Partizan je sredinom treće četvrtine poveo i nije ispuštao prednost do kraja. Najveća prednost crno-belih iznosila je osam poena, a FMP u je dva navrata prilazio na pola koša, ali nije uspeo da napravi preokret. Partizan je u samom finišu meča stekao dvocifrenu prednost, najveću na meču.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Uroš Luković sa 15 poena i osam skokova, kao i Adin Vrabac sa 14 i Stefan Birčević sa 13 poena. Branislav Ratkovica doprineo je trijumfu sa 10 poena i šest asistencija, a Vilijam Hečer sa 11 poena i pet asistencija.

Povezana vest:  Poraz Zvezde od Cedevite za treće mesto pred plej-of

Najefikasniji u FMP-u bio je Džona Bolden sa 14 poena, dok je Dragan Apić dodao 11. Njih dvojica su jedini imali dvocifreni učinak u gostujućoj ekipi.