nba_novi_logo

NBA VESTI

Čikago Bulsi na pragu finala Istoka

 

Košarkaši Čikago Bulsa stigli su na korak do finala doigravanja Istočne konferencije u NBA ligi nakon što su upisali i treću pobedu protiv Atlanta Havksa. U junajted Centru je bilo 95:83. Skor u seriji koja se igra na četiri pobjde sada je 3-2, a šesta, moguće i poslednja utakmica, na rasporedu je u Atlanti u četvrtak. Izbori li Čikago finale Istoka biće to po prvi put još od 1998. godine kada su Majkl Džordan i Skotie Pipen stigli do poslednje titule za čikašku ekipu u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Povezana vest:  Radonjić: Svi imaju probleme i svi se bore

Bulsi su do pobede stigli u poslednjoj četvrtini utakmice u kojoj su Derik Ros (33 poena, devet asistencija) i Taj Gibson (šut 5-5) igrali „svoju“ utakmicu. Naime, taj dvojac Bulsa je ubacio svaki po 11 poena (Gibson sve svoje) u poslednjih 12 minuta čime je susret i usmeren prema trećoj pobedi domaćina ovog duela. Rezultat poslednje četvrtine bio je 26:15 za Čikago.

Povezana vest:  Hajns: Teodosić mi stalno priča o Zvezdi

Džef Teague je ponovno dobro nadomestio povređenog Kirka Hinriha i po treći put u ovoj seriji ubacio je 21 poen. Zanimljivo, sve tri utakmice sa kojima je on mogao da se pohvali vlastitom statistikom, a imao je i sedam asistencija, njegova je ekipa izgubila.

NBA doigravanje, konferencijski polufinale:

Istok

Chicago (1) – Atlanta (5) 95-83 (Rose 33p, 9a, Deng 23p, 4s / Teague 21p, 4s, 7a)

Povezana vest:  Vujošević: Tuča koja se dopušta je nečuvena

(Chicago vodi u seriji 3-1)