Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Stevan Karadžić rekao je danas da je pripreme nacionalnog tima na Zlatiboru za predstojeće Evropsko prvenstvo idu po planu.

-Uradili smo sve što smo planirali, imali smo i prvu proveru protiv Crne Gore na kojoj smo probali da uradimo sve ovo što smo vežbali na treninzima. Za sada smo se više bazirali na fizičkoj pripremi, imamo i nove igračice, pa sam iskoristio priliku da se upoznam sa njima i njihovim individualnim kvalitetima. Za sada sve ide dobro – rekao je Karadžić za sajt KSS.

Povezana vest:  Radonjić: Korak bliže snu, ali moramo da ostanemo skromni

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije se nalazi na Zlatiboru na pripremama za Evropsko prvenstvo, koje se od 16. do 25. juna održava u Češkoj. Košarkašice Srbije su sinoć odigrale i prvu prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore, u kojoj je Srbija ubedljivo slavila sa 72:40.

Taj meč su preskočile Ana Dabović i Sonja Petrović koje još rade po posebnom režimu, kao i Maja Škorić zbog manjih problema sa ledjima, ali je već danas normalno trenirala.

Povezana vest:  NBA VESTI, Veliki povratak Marjanovića, standardni Bjelica

-Prvi utisci su pozitivni, sve devojke se trude da ispune ono što tražim od njih. Atmosfera je dobra, igračice su angažovane na treningu i to je u ovom trenutku najvažnije. U ponedeljak nam se priključila i Nevena Jovanović, sada je na okupu svih 16 devojaka koje sam pozvao, a očekujem da će od ponedeljka u Beogradu sa ekipom početi da rade i Ana i Sonja – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  Zvezda u punom Pioniru pobedila Limož