dusan_ivkovic_prvi_treningSelektor Ivković zadovoljan pripremama u Folgariji

 

Muška seniorska reprezentacija Srbije do 24. jula nalazi se u Folgariji gde realizuje bazični deo priprema za Svetski šampionat koji se od 28. avgusta do 12. septembra održava u Turskoj. Naši najbolji košarkaši već treću godinu za redom ovu, veoma važnu, fazu pripremnog perioda provode u italijanskom mestu blizu Verone, koje im pruža maksimalne uslove za rad.

-Veoma smo zadovoljni svime što nam je na raspolaganju u Folgariji, a najvažnije je da nam ova lokacija omogućava idealne uslove za rad – kaže selektor reprezentacije Srbije, Dušan Ivković.

Ivković je veoma zadovoljan onim što je urađeno u prvih devet dana boravka u Italiji:

Povezana vest:  Partizan i Hemofarm ubedljivim pobedama do finala plej-ofa

-Imali smo i sreće sa vremenom, koje je bilo izuzetno povoljno, pa smo sve treninge koji su planirani da se odrade na otvorenom, realizovali u potpunosti. U utorak smo završili treći mikrociklus od ukupno četiri. Danas je planiran samo popodnevni trening, dok ćemo prepodne, kao i na završetku svakog mikrociklusa imati sastanak i kraću analizu onoga što je urađeno – kaže Ivković.

Selektor Srbije ističe da je glavna karakteristika dosadašnjeg toka priprema izuzetno dobar odnos igrača prema radu:

-Kao i svaki put kada sam radio sa reprezentacijom, svi igrači koji se nalaze na pripremama pokazuju izuzetnu radnu disciplinu i maksimalnu posvećenost treninzima. To je veoma dobar pokazatelj i pravi put da postignemo ono što je za ovu mladu ekipu osnovni predusloiv za dobar rezultat – da budemo najspremniji tim na takmičenju.“

Povezana vest:  NBA VESTI, Antić pušten bez kaucije posle kratkog saslušanja

Dobra okolnost je i to što nije bilo ozbiljnijih povreda:

-Jedino je Boban Marjanović prvih dana boravka u Folgariji imao problem sa leđima. Ali, zahvaljujući doktoru Radovanoviću i fizioterapeutima, brzo se oporavio i pridružio treninzima – kaže Ivković.

Od prošlog petka, reprezentaciji Srbije u Italiji priključio se i kapiten Nenad Krstić, koji je dobio saglasnost njegovog kluba Oklahome da bude sa ekipom: „Krstić radi po minimalnom individualnom programu, jer poštujemo sve što je predviđeno sporazumom FIBA i NBA koji definiše vreme i intenzitet priprema NBA igrača. Veoma je dobro što je on sa ekipom i činimo sve da bude što spremniji za Šampionat u Turskoj.“

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Uertas: Potpuno drugačiji meč u četvrtfinalu

-Verujem da ćemo do kraja boravka u Folgariji stopostotno uspeti da realizujemo plan priprema i da ćemo biti tim koji će na Svetskom prvenstvu biti izuzetno dobro pripremljen. Zahvaljujući izuzetnoj angažovanosti igrača, atmosfera u timu je jako dobra. Moramo da budemo u punoj formi već na startu takmičenja, jer nam je prva utakmica sa Angolom izuzetno važna. Ona je za nas, praktično, kvalifikacioni meč za drugi krug takmičenja – zaključio je selektor Srbije.