Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Stevan Karadžić rekao je danas da je zadovoljan igrom i zalaganjem svoje ekipe u pobedi protiv Slovenije, kojom je obezbedila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Češkoj.

-Čestitao sam mojim igračicama, zaista su dale sve od sebe. Dugo godina sam u sportu ali ovo sa povredama… Njih četiri su igrale pod blokadama, to dovoljno govori o njihovoj želji i srcu da se ostvari pobeda i da se plasiramo dalje. U prvoj četvrtini igra je bila malo stegnuta i konfuzna, oni su sve pogodili, postigli su čak 30 poena, ali u naredne tri četvrtine svega 39 – rekao je Karadžić posle utakmice.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Marković veruje u pobedu u "Pioniru"

Košarkašice Srbije plasirale su se u osminu finala Evropskog prvenstva u Češkoj, pošto su pobedile Sloveniju sa 88:69. Srbiju je predvodila Sonja Petrović sa 23 poena i šest asistencija, a Maja Škorić, Jelena Milovanović i Nevena Jovanović postigle su po 11 poena.

-Prekretnicu je napravila Maja Škorić, u napadu i odbrani, a impresioniran sam kao je igrala Sonja Petrović, s obzirom na to koliko je rada i treninga iza nje. To ne umanjuje učinak ostalih, sve su pružile maksimum. Nemamo mnogo vremena za slavlje, spremamo se za duel osmine finala – rekao je selektor.

Povezana vest:  Alba slavila slavila u Istanbulu, dominantni CSKA

Branilac titule Srbija će kao drugoplasirana ići u osminu finala, ako večeras u drugoj utakmici u Grupi C Francuska pobedi Grčku. Ako bude druga, Srbija će igrati najverovatnije protiv Letonije.

-Očekujemo Letoniju, ali spremili smo se i za njih i za Rusiju. Ima razlike u timovima, ali moramo da bude spremni na ove opcije. Igrali smo protiv Letonije tokom priprema i pobedili smo bez Ane (Dabović) i Sonje (Petrović). Medjutim, Letonke su podigle igru na visok nivo, to se videlo protiv Crne Gore. Imaju iskusan tim, dugo igraju zajedno i nisu nimalo ugodan protivnik. Pripremićemo se, ali prvo moramo da vidimo naš zdravstveni bilten – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  PLEJ OF, FINALE, Vujošević: Čestitam momcima na borbi