lopta_u_kosuEP JUNIORI

Nova pobeda Orlića

 

Srbija – Nemačka 68:61

 

Muška juniorska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u trećoj utakmici D grupe preliminarne faze takmičenja na prvenstvu Evrope u Viljnusu reprezentaciju Nemačke rezultatom 68:61 (21:14, 9:17, 17:12, 21:18).

Ovom pobedom naš tim se plasirao u sledeću fazu takmičenja, zajedno sa Hrvatskom i Grčkom, dok će se Nemačka boriti za plasman od 13. do 16. mesta.

Povezana vest:  Uručene medalje članovima stručnog štaba reprezentacije

Naši mladi košarkaši odlično su ušli u meč, iznenadivši nemačku selekciju brzom i efikasnom igrom, kao i solidnim skokom u odbrani. U drugoj četvrtini došlo je do blagog opuštanja u redovima srpskog tima, sto su Nemci iskoristili, uzvratili istom merom i sa jednim poenom prednosti otišli na odmor.

U drugom poluvremenu, naš tim je konsolidovao redove, ojačao odbranu i u napadu bio znatno efikasniji, što je na kraju i donelo pobedu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Atlante

Srbija: Petković 14, Vujošević 9, Lambić 7, Nastić 2, Bogdanović 15, Igrutinović, Luković, Gujaničić 8, Dumić 1, Drenoivac 5, Silađi 1, Bešović 6

Nemačka: Tajlig 3, Blesing, Vent, Moninghof 4, L. Vent 4, Hekman 27, Brajt 3, Nej, Brojnig 8, Pluskata, Nojman 8, Kramer 4.