lopta_u_kosuEP MLADE

Mlade košarkašice Srbije izgubile od Litvanki

 

Mlada ženska košarklaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u meču za plasman od 5. do 8. mesta na prvenstvu Evrope u Letoniji, od selekcije Litvanije rezultatom 63:59 (15:15, 17:14, 14:16, 17:14).

Izabranice Dragomira Bukviće tokom celog meča su uspevale da održavaju rezultatsku ravnotežu sa Litvankama, ali im je u poslednjim minutama utakmice ponestalo koncentracije i preciznosti, što je uslovilo konačnim minimalnim porazom.

Povezana vest:  Metalac posle produžetka do polufinala Kupa

Najbolji strelac u našoj ekipi bila je Sanja Orozović sa 17 postignutih poena, dok je u ekipi Litvanki najpreciznija bila Giedre Paugaite sa 19 poena.

Nase najbolje košarkašice sastaće se u borbi za sedmo mesto sa poraženom selekcijom iz meča između Turske i Ukrajine koji se igra u nastavku današnjeg takmičarskog dana.

Srbija: Popović 2, Radović, Orozović 17, Živanović, Baltić 2, N. Jovanović 2, J. Jovanović 16, Živadinović 2, Bošković, Krnjić 14, Ajduković 4, Dušanić

Povezana vest:  Dabl-dabl Jokića, Bjelica dvocifren

Litvanija: Gutkauskaite 5, Solopova 18, Visgaudaite 6, Pikjute 6, Zintikaite , Rumsaite, Narviciuite 2, Paugaite 19, Mazionite 3, Taraseviciute , Siksniute 4, Alminaite