Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je danas da mu je bilo teško da donese odluku o izostanku sa Evropskog prvenstva, ali da je to učinio pošto nije mogao na vreme da se oporavi od povrede lista, koja je, kako je naveo, komplikovanija nego što se mislilo.

-Bilo mi je izuzetno teško da presečem i donesem odluku o neigranju na Evropskom prvenstvu posle mnogo leta koje sam proveo u dresu Srbije. Nakon konsultacija sa doktorom i selektorom shvatio sam da neću moći da pomognem drugovima, iako je moja želja kao i uvek, velika. Povreda lista je ipak komplikovanija nego što sam mislio. Verovao sam da ću moći iako su prognoze lekara bile drugačije – rekao je Teodosić.

Povezana vest:  Juniorke Srbije osvojile bronzanu medalju na EP

On je istakao da je fizioterapeut iz njegovog novog kluba Los Andjeles Klipersa došao u Srbiju samo da bi mu pomogao da se što pre oporavi i da zaigra na Evropskom prvenstvu.

-Nažalost i on je nakon snimaka i pregleda, kao i lekar, shvatio da neću moći i da će oporavak trajati duže od mojih očekivanja. U ovom trenutku je najvažnije da svi zajedno damo podršku momcima koji putuju u Istanbul i da se u javnosti priča i piše samo o njima a ne o nama koji smo povredjeni. Atmosfera je sjajna, kvalitet je uvek tu i nema razloga da im ne damo podršku, koju će oni sigurno opravdati – naveo je Teodosić.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Cedevita srušila Žalgiris posle dva produžetka

Evropsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Turskoj, Izraelu i Rumuniji. Srbija će igrati u Grupi D u Istanbulu sa selekcijama Turske, Velike Britanije, Rusije, Belgije i Letonije.