Proslavljeni košarkaški trener Dušan Ivković rekao je danas da će reprezentacija Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu biti izuzetno oslabljena, ali je ocenio da je tim „izvanredno vođen i treniran“.

„Naš tim je izuzetno oslabljen, nismo mogli ni da pretpostavimo. Povrede su deo sporta, to je viša sila. A bilo je i otkaza pod pritiskom nekog jačeg, očigledno je to u ovom slučaju NBA“, rekao je Ivković za N1.

Povezana vest:  Vujošević: Meni je sada teže posle Danilovićevog odlaska

Ivković je rekao da, kad bi se odvojio tim koji je otputovao na Evropsko prvenstvo i igrači koji neće učestvovati, ispada da najbolji igrači neće igrati.

Po njegovom mišljenju, veliki uspeh bi bio ulazak u polufinale i borba za medalju.

Ivković je imao reči hvale za selektora Aleksandra Đorđevića, za kojeg je rekao da je „već sada veliki trener“.

Povezana vest:  Đorđević: Bilo je suza, ali imamo još snage

„Impresionirao me je Saša Đorđević koji nijednog momenta nije ni pokušao da uđe u alibi, već je rekao da se ambicije ne menjaju i da veruje u ovaj tim. Đorđević je počeo rano da igra i vrlo rano se nametnuo kao igrač pobednik. Razume igru i već sad je veliki trener“, rekao je Ivković.

Evropsko prvenstvo koje se održava u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj počinje danas, a reprezentacija Srbije svoju prvu utakmicu igra sutra protiv Letonije.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Dušan Ivković: Naša najbolja igra na šampionatu