Prvo Evropsko prvenstvo u veslanju za seniore do 23 godine održaće se predstojećeg vikenda u Poljskoj, a Srbiju će na tom takmičenju predstavljati dve posade – Igor Đerić i Aleksandar Beđik u dubl skulu i Dušan Slavnić u skifu.

Štroker dubl skula Aleksandar Beđik će na šampionatu u Krušvicama staviti tačku na svoj staž u konkurenciji mlađih seniora.

Pred odlazak u Poljsku, Beđik je bio veliki optimista. Kako je istakao Đerić i on su spremni da u dva dana šampionata u Krušvicama izvuku ono najbolje iz sebe.

„Nadamo se do možemo i do medalje u Poljskoj, iako smo svesni da će put do postolja biti izuzetno težak. Odmah nakon Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Plovdivu, gde smo u četvercu bez kormilara osvojili peto mesto, Đerić i ja smo seli u dubl skul. Od samog početka smo uhvatili dobre brzine, iz treninga u trening išli uzlaznom linijom i mislim da smo dosegli nivo koji je neophodan da bismo razmišljali o visokom plasmanu“, rekao je Beđik, prenosi Veslački savez Srbije. ;

Povezana vest:  Bogdanovićeva bez polufinala na 100 metara prsno, Knežević 28. u kvalifikacijama

Beđik je naveo da će srpskom dubl skulu najveći protivnici biti posade Slovenije, Grčke, Nemačke i Rumunije.

„Meni je ovo poslednja godina u seniorima B i jarko želim da se medaljom oprostim od ove uzrasne konkurencije. To bi mi bio dodatni motiv da snažno krenem u susret narednoj sezoni i da već u prvoj godini staža u seniorima A izborim svoje mesto u reprezentaciji za velika takmičenja“, rekao je on.

Povezana vest:  OI 2012, Plivači: Daćemo maksimum

Skifisti Dušanu Slavniću će, za razliku od Đerića i Beđika, Evropsko prvenstvo za seniore do 23 godine biti prvo veliko međunarodno takmičenje u 2017.

„S obzirom da imam svega mesec dana treninga u skifu i samo dve trke u ovom čamcu, i to one na Izbornoj regati, na šampionat u Krušvice putujem pre svega sa željom da proverim sebe i da eventualno napravim dobar zamajac za narednu sezonu, u kojoj ću, takođe, moći da se takmičim u ovoj starosnoj grupi“, rekao je Slavnić.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MAĐARSKA, Nađa Higl i Bogdanović stale u kvalifikacijama na 100 m prsno

On je naveo da ga u Poljskoj očekuje jaka konkurencija.

„O svom konačnom plasmanu ne razmišljam. Cilj mi je da iz trke u trku, a imaću ih četiri u dva dana, pružam sve bolja izdanja, a na kraju ću videti za koje mesto će to biti dovoljno“, rekao je Slavnić.

Žreb i svečano otvaranje šampionata biće održani u petak. Dan kasnije na programu su kvalifikacije i repesaži, dok je nedelja rezervisana za polufinala i finala.

PHOTO: Veslački savez Srbije