lopta_u_kosuEP DO18 GODINA

Baćuške pobedile Orliće

 

Rusija – Srbija 75:61

 

Muška juniorska reprezentacija poražena je u drugom kolu druge runde takmičenja na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Bolja od naše selekcije bila je Rusija koje bolju igru većim delom meča krunisala pobedom – 75:61. Sledeći rival našeg tima je Italija, sreda u 19 časova.

Bilo je baš kao što je selektor Vlada Jovanović predvideo da će biti. Rusi su na startu meča, za manje od tri minuta iz četiri pokušaja ubacili tri trojke i poveli 9:2. Uzvratili su naši momci, ali samo na kratko. Pošto su prišli na 12:15, opet je sevnula serija Rusa koji su na prvo dvocifreno vođstvo pobegli već u 14. minutu (30:20).

Povezana vest:  SP DO 17 GODINA, Srbija - Litvanija 71:74

Za razliku od nekih ranijih utakmica, sada nismo tako dobro obavljali defanzivne zadatke, a naši momci se nisu najbolje snašli na rusku zonu. Škripalo je u organizaciji napada, šuteri se nisu proslavili. Tek u finišu naši momci su uspeli da priđu i zaprete rivalu, ali ne i da naprave preokret.

Vlada Jovanović, selektor našeg tima, posle utakmice je rekao:

Povezana vest:  Čović: Da dođe Ataman i da organizujemo utakmicu

-Loše smo počeli, tu pre svega mislim na igru u odbrani. Znali smo da je najjače oružje Rusije šut za tri poena, kontre i ofanzivni skok. A, oni su nam već u prvoj četvrtini dali četiri trojke, na taj način se odlepili na razliku koju su praktično održavali do kraja meča.

Jovanović je dodao:

-Najviše problema u prvom poluvremenu nam je zadavala zona koju su igrali sve vreme. Mi smo imali dosta problema u šutu za tri poena, nismo uspeli da uspostavimo unutrašnju igru, nismo čak uspeli da napravimo slobodan prostor za šut spolja. Takođe, u tom delu igre smo promašili previše slobodnih bacanja. Na tako mali rezultat, to ne sme da se dešava.

Povezana vest:  KK Partizan: Zašto sud ne reaguje na navode o krivičnim delima Nebojše Čovića

Rusija – Srbija 75:61 (21:14, 15:11, 21:17, 18:19)

Rusija: Marinin 4, Varnakov 6, Kurjškin, Karašev 12, Goldjrev, Kulagin 23, Tikonin 10, Truškin 10, Bekijev 8, Pisarčuk, Čebenenko, Loginov 2.

Srbija: Petković 8, Vujošević, Lambić 7, Nastić 3, Bogdanović 12, Igrutinović, Luković, Gujaničić 7, Đumić 1, Drenovac 3, Silađi 16, Bešović 4.