Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je danas da želi da reprezentacija nastavi da pobedjuje i da Evropsko prvenstvo tek sada počinje za velike ekipe.

-Priželjkujem da pobedjujemo, prolazimo i stignemo do same završnice. Za velike ekipe tek sad počinje Evropsko prvenstvo. Verujem da su mnoge reprezentacije štedele i sada se pokazuje da li si veliki ili nisi. Verujem da smo mi veliki – rekao je Tomašević novinarima u Istanbulu.

Srbija se kao prva u Grupi D u konkurenciji Rusije, Letonije, Velike Britanije, Belgije i domaćina Turske plasirala u osminu finala. Protivnik u narednoj rundi biće joj Madjarska.

Povezana vest:  Ana Dabović MVP šampionata

-Ostvarili smo ono što smo priželjkivali. Došli smo sa idejom da budemo prvi u grupnoj fazi, odnosno što bolje plasirani i da igramo dobro. Oba cilja smo ispunili. Najznačajnije je da smo sa prvog mesta ušli u nastavak, a posebno raduje to što igramo zaista dobru košarku – kazao je Tomašević.

On je naveo da ima još prostora za napredak u igri reprezentacije Srbije, pre svega u napadu.

Povezana vest:  FMP dočekuje Banvitu

-Odbranu igramo veoma kvalitetno, dok za napad ima još prostora. Verujem da ćemo igrati sve bolje – dodao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije.

Posebno je istakao to što reprezentacija Srbije beleži odlične rezultate uz dobru igru, iako je na Evropskom prvenstvu bez mnogo ključnih igrača.

-Došli smo mnogo oslabljeni, bez više od pet igrača i to onih najbitnijih, koji su poslednjih nekoliko sezona nosili igru reprezentacije i tu je bila bojazan. Raduje što su momci odgovorili izazovu, opravdali očekivanja svih nas i pokazali su da su ovde sa razlogom – rekao je Dejan Tomašević.

Povezana vest:  PAOK odbio predlog Olimpijakosa o minutu ćutanja za navijača Crvene zvezde

On je u Turskoj zadužen ispred KSS-a za odnose sa Fibom, a rekao je da je želja da Srbija sledeće godine organizuje neko od takmičenja za mladje kategorije.

-Biće zanimljivih projekata. Zadovoljan sam kako se odnos odvija u poslednje vreme i mislim da je samoj Fibi pre svega potrebna jedna jaka Srbija – naveo je Tomašević.

Srbija će 2019. godine organizovati Evropsko prvenstvo za košarkašice.